Krop & velvære

4 sunde tips til grillen

af SØNDAGs sundhedspanel 2. august 2012
foto: Shutterstock
Det behøver ikke at være usundt at grille. Her får du 4 sunde råd til grillen

Sommer er ofte lig med en masse aftener, hvor komfuret og ovnen er skiftet ud med grillen. Men mange falder ofte i og spiser mere mad, end man normalt ville have gjort ligesom eksempelvis grillpølser indeholder tre gange så meget fedt som en mørbrad.

LÆS MERE: Vil du vide mere om de fede grillpølser, så læs mere her.

SØNDAGs faste diætist Anne W. Ravn kommer her med en fire sunde tips til grillen.

1: Grøntsager er formidable til grill. Prøv f.eks. halve løg penslet med lidt olie, hele store champignon, aubergine i skiver, små rå rødbeder penslet med olie og halve peberfrugter.

LÆS MERE: Her får du fem gode tips til, hvordan du får flere grøntsager ind i din kost.2: Køber du grillsaucer og marinader, så vælg dem med maks. 5 g fedt pr. 100 g.

3: Sunde spyd laves af fisk som tun, laks, store rejer eller hellefisk med ananas, rødløg, peberfrugt. En sund kombi af omega 3-fedtsyrer fra fisken og vitaminer fra grøntsagerne

4: Er du vild med pølser, så vælg pølser med max. 12 g fedt pr. 100 g.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.