https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-40-traethed-p.jpg
Krop & velvære

3 ting der gør dig træt

14. september 2014
af Q magasinet
Foto: Shutterstock
Er du ikke helt på toppen? Så skulle du måske overveje at bruge lidt mindre tid på mobilen. Tjek: 3 ting, der muligvis gør dig træt!

Det er ikke altid søvnmangel der står bag din træthed. Der kan være mange andre årsager til at du føler dig træt og uoplagt. Se hvilke årsager der kan være skyld i din træthed.

1. Dehydrering øger din træthed:

Selv moderat dehydrering kan få dig til at føle mentalt træthed og samtidig påvirke din koncentration. Så næste gang du føler dig lidt tung i kroppen, er det ikke nødvendigvis, fordi du er sulten. Forsøg dig i første omgang med et glas vand eller to.

> Aromaterapi for begyndere - 18 olier og dufte der påvirker dit humør

2. Mobilen gør det svært at falde i søvn:

Når du tjekker din mobiltelefon, lige før du lægger dig til at sove, skruer du op for hjerneaktiviteten, hvilket gør det sværere at falde i søvn og øgerr risikoen for at træthed. Derudover kan elektroniske dimsers kunstige blå lys undertrykke søvnhormonet melatonin.

> Styrk dit helbred med disse krydderier

3. Jernmangel kan være skyld i træthed:

Mineralet sender ilt rundt i kroppen og fjerner affaldsstoffer fra cellerne. Hvis du ikke får nok jern (ca. 18 milligram om dagen), kæmper din krop for at fungere ordentligt, hvilket gør, at du føler dig udmattet.

Læs også