https://imgix.femina.dk/media/5f3aded29b7741ad890262e6d197f9a1.jpg
Krop & velvære

15 effektive tips til mere energi

22. februar 2012
af Marie Tromborg, Alive.dk
foto: all over press
Kunne du godt bruge mere energi i din hverdag? Læs rådene og bliv inspireret.

Nogle morgener har man brug for mere end blot en ordentlig nattesøvn for at komme godt i gang og have energi til hele dagen.

Til de dage, hvor man bare er helt energiforladt har det amerikanske sundhedssite aolhealth.com samlet 15 gode råd.

1 Klæd dig i farver
- Der er dage, hvor vi har brug for et skud adrenalin, før vi overhovedet står op, og her kan farver hjælpe, siger Leatrice Eiseman, som er forfatter til bogen "More Alive With Color".

2 Gå ud så snart du er oppe
- Hvis du kan gå ud indenfor 15 min. efter, du er stået op og vende dig mod øst i 20 min., vil du få nok lys til at have energi resten af dagen - også selv om det er skyet, siger Dr. Joyce Walseben.

3 Slut badet af med koldt vand
- Din krop reagerer hurtigere på kolde stimulanser end på varme, så et hurtigt, koldt stød vil kvikke dig op, siger Jam Karas, der er forfatter til bogen "The 7 day Energy Surge".

4 Få et latteranfald
- Med latter opnår du de energigivende fordele ved træning uden at bruge tid i fitnesscentret, siger psykiatriprofessor Clifford Kuhn fra University of Louisville i Kentucky.

5 Brug parfume med jasmin
- Jasmin fremmer betabølger, som gør dig mere vågen og opmærksom, siger neurolog Alan Hirsch, som har stiftet "The smell & taste treatment and reasearch foundation i Chicago.

6 Indsnus citrondufte
Duften af appelsiner, citroner og grapefrugter har vist sig at være energigivende. Put en skive eller to af din favoritcitrusfrugt i et glas vand.

7 Træk i dit hår
- Hvis du nænsomt tager håndfulde af hår og trækker, så du får blod til at strømme til det område af hovedet, kan du lindre en masse potentielle spændinger, siger Marlene Merritt fra The Merritt Wellness Center i Teaxas.

8 Vær venlig mod en fremmed
- Det kan selvfølgelig godt føles lidt klistret, men når du gør noget venligt, stiger din energi, siger Jonny Bowden, som har skrevet bogen "The 150 Most Effective Ways to Boost Your Energy"

9 Ret dig op
- En dårlig holdning giver et ujævnt pres på din rygrad og tvinger nogle muskler til at arbejde ekstra hårdt. Det gør dem stramme og anspændte og får dem til at bruge ekstra energi, siger Janice Novak, som har skrevet
bogen "Posture, Git It Straight".

10 Gør noget ved det løse dørhåndtag
- Tænk på de små ting, der irriterer dig, som f.eks. det løse dørhåndtag. Den slags tager energi fra dig, som du kunne bruge på noget andet, siger Feng Shui-konsulent Catherine Brophy.

11 Lyt til din yndlingsmusik
- Dit mentale og fysiske energiniveau får et kæmpe boost, hver gang du hører musik, som bevæger dig, siger Jim Karas

12 Fyld en vase med friske blomster.
Et studie fra Harvard har vist, at mennesker, som kiggede på friske blomster om morgenen, havde et højere energiniveau resten af dagen.

13 Tænk som en golfspiller.
Hvad der end går gennem dine tanker de sidste 30 minutter, inden du falder i søvn, dukker de op igen og igen i dine drømme den nat. Så tænk på en succesoplevelse, du har haft i løbet af dagen, for at vågne op med følelsen af at være en vinder.

14 Tilgiv og glem
- Hvis du bærer på vrede, er det ligesom at bære på en pose fuld af sten. Din energi bliver nedbrudt, fordi du giver den væk til den person, vreden er rettet imod, siger coach Judy Irving.

15 Vend din verden på hovedet
- Alle de spejlvendende positioner er energigivende - selv det at læne dig frem og røre ved dine tæer. Det vil strække din ryg, og blodet vil strømme til dit hoved, siger Marlene Merritt.

Læs også