Krop & velvære

10 tips til at leve det rene liv

af Camilla Zarah Lawes 29. januar 2010
Foto: Columbus Leth
Bettinna Delfs, afspændingspædagog, coach og pilatesinstruktør, giver her 10 tips til at leve det rene liv

1. Sov 8 timerDin søvn er altafgørende for dit helbred, din mentale og psykiske tilstand, da det er her, kroppen regenererer. Du oplader bedst mellem kl. 22 og kl. 2, så farmors gamle råd om at gå i seng senest kl. 22 er der altså hold i.

2. Vask dine fødder, inden du går i seng Ayurvedisk videnskab mener, at vi udskiller affaldsstoffer omkring fødderne, når vi sover. Derfor vil rene fødder sikre dig en roligere søvn. 3. Frisk luft Ilt er basedannende og sætter gang i din udrensning og de naturlige lykkehormoner. Få mindst en halv times frisk luft dagligt, og sov med åbent vindue om natten.

4. Drik tre liter vand Vand er livsvigtigt for at sikre din overlevelse, give dig energi, rense nyrerne og klare hjernen. Tilsæt gerne ingefær til dit vand; det er meget udrensende og god modstand over for svampe i kroppen. 5. Ingen kaffe efter kl. 16.00 Hvis du er en kaffedrikker, så nyd den midt på dagen, da den ellers kan forstyrre hele din søvnproces. Den er ikke blot vanddrivende, men det tager også 16 timer, inden kaffen er ude af kroppen igen.6. Spis ikke efter kl. 18.30 Det tager to timer at fordøje mad. Og din energi til at fordøje kosten er højest om formiddagen og lavest om aftenen. Sover du uroligt, kan det være, fordi kroppen har travlt med at arbejde med maden.7. Spis 80 % basisk 80 % af din tallerken skal været dækket af grøntsager, de sidste 20 % kan være proteiner. Spis gerne et rent basisk morgenmåltid af frugt, mandler, paranødder, græskarkerner og byggræs. Din pH-balance skal ligge på 7,32..

8. Indtag mælkesyrebakterier Det er de sunde soldater i din tarm, der konserverer maden, holder sygdomsfremkaldende celler nede og sikrer, at affaldsstoffer ikke kommer fra tarmen ud i blodbanerne. Kan drikkes som Vitabiosa-tilskud eller indtages i kapsel- eller pulverform.

9 Vælg at være gladDu er, hvad du tænker, eller du tiltrækker, hvad du tænker. Så hvis dit fokus er negativt, vil du kun opleve negativitet omkring dig. Gør derfor i stedet en indsats for at tage ja-hatten på, og værdsæt alt det gode i dit liv.

10.Lav muskelopbyggende motionMuskler ikke blot styrker kroppen, de producerer også enzymer, der styrker din hjerne og kroppens foryngende processer. Bettinna Delfs anbefaler pilates, sit eget system Body Balance® Pilates eller styrketræning to til tre gange om ugen.

Læs mere om Bettinna Delfs og hendes nye dvd og sundhedskoncept på Livingacademy.com