Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Piperade med tomater og grillede peberfrugter

Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her får du opskriften på piperade med tomater og grillede peberfrugter

Piperade med tomater og grillede peberfrugter til 2 personer

En klassisk ret fra Baskerlandet, som er sund og nærende

INGREDIENSER
175 g rød peberfrugt, renset vægt
175 g gul peberfrugt, renset vægt
30 g løg
2 fed hvidløg
250 g små cocktailtomater
1 spsk. frisk oregano 
1 spsk. olivenolie til stegning
1 nip sukker
salt og friskkværnet peber
30 g parmaskinke uden fedtkant
4 æg
2 skiver rugbrød a 35 g
 

Opskrift - sådan laver du piperade med tomater og grillede peberfrugter

 
Skyl peberfrugterne, skær dem i halve, og fjern kernerne. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og grill dem i en forvarmet ovn under grillelementet, til skindet bliver sort. Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af under et stykke alufolie, og træk skindet af. Skær peberfrugtkødet i tynde strimler. Hak løg og hvidløg. Skær tomaterne i halve eller kvarter. Hak oregano. Steg løg og hvidløg i 2-3 minutter i olie på en pande. Tilsæt peberfrugtstrimlerne, og lad retten simre ved lav varme i 5-10 minutter. Tilsæt tomater og oregano, og drys med sukker, salt og peber. Lad retten simre i 10-15 minutter. Rør i den undervejs. Skær skinken i tynde strimler, og bland den i retten. Pisk æggene sammen, krydr med lidt salt og peber, og hæld æggemassen på panden. Rør rundt, så æggemassen bliver blandet med resten af retten. Retten er færdig, når æggemassen er let stivnet.
 
Næringsindhold pr. person
Energi:  443 kcal
Protein: 23,9 g
Fedt: 23,1 g
Kulhydrat: 40 g
Kostfibre: 8,9 g