Kost & motion

Mormorarme: Sådan slipper du af med dem

Vinkedeller, mormorarme eller bingovinger? Det kan du gøre for at slippe af med dem.

Mange af os drømmer om faste, tonede overarme - lige med antydningen af muskel. Men virkeligheden er ofte lidt blødere og rundere.

Her får du de øvelser, der er mest effektive, når du vil have mere tonede arme:

Mormorarme øvelser:

1. Dips på en stol

Denne øvelse for mormorarme eller triceps er virkelig effektiv. Du kan udføre øvelsen i træningscenteret eller derhjemme.

Først skal du finde en god stol. Placer dine hænder på kanten af stolen og bøj knæene foran dig. Så skal du sænke numsen ned mod gulvet, mens du holder ryggen op mod stolen. Sørg for at slappe af i skuldrene hele tiden. Kom derefter op igen og gentag øvelsen 32 gange, 2 gange ugentligt.

·   For at gøre øvelsen sværere kan du: Strække benene foran dig eller lægge dem strakt op på en anden stol foran dig.

·   Tip til øvelsen : Pust ud på vej op, og træk vejret ind på vejen ned mod gulvet.

LÆS OGSÅ: Sådan skruer du op for forbrændingen

2. Øvelse, stående

Denne øvelse fungerer bedst, hvis du anskaffer dig et sæt håndvægte. Er du nybegynder er håndvægte på 2 kilo bedst.

Stil dig med skulderbreddes afstand mellem fødderne og bøj lidt i knæene. Tag en håndvægt i hver hånd med et underhåndsgreb og placer hænderne på lårene. Spænd op i maven, træk skuldrene tilbage og ret op i ryggen. Bevæg herefter håndvægtene fra dine lår stille og roligt op til dine skuldre og sænk stille ned igen. Det skulle gerne stramme der hvor dine mormorarme er værst

·   Udfør 32 gentagelser 2 gange ugentligt.

·   OBS: Pust ud på vejen op til skuldrene og træk vejret ind på vejen ned igen.

LÆS OGSÅ: 7 ting, du skal vide om dit stofskifte

3. Træning af brystet

Den brede armbøjning: Denne øvelse skal udføres ligesom en armbøjning. Placer hænderne med en god bred afstand. Sæt derefter dine tåspidser i gulvet og sørg for, at din krop er lige som en planke og numsen ikke stritter op mod loftet.

Herefter skal du sænke kroppen ned mod gulvet, så langt ned du kan, og derefter komme op igen. Træk vejret ind på vejen ned og ånd ud på vej op igen.

·   Gentag øvelsen 8 gange to gange ugentligt.

·   Tip: Du kan gøre øvelsen nemmere ved at udføre den på knæene i stedet for på tåspidserne, her skal du dog være særligt opmærksom på ikke at stritte med numsen.

 

4. Slanke arme med armhoops

Armhoop er sjove og nemme at bruge, samtidig med at de styrker musklerne i armene og skuldrene. Få dages regelmæssig træning kan faktisk give resultater.

Stå med ret ryg og hælene samlet. Stram i mavemusklerne og spænd i bækkenbunden. Stræk armene ud til siden og hold dem vandret, hvorefter du lader ringene svinge rundt på underarmen, så du kan mærke armene i rotation.

 

I GALLERIET HERUNDER KAN DU FINDE FLERE GODE ØVELSER DU KAN LAVE DERHJEMME

10 nemme træningsøvelser, du kan lave derhjemme

Læs mere om: