Kost & motion

1. december: Low carb lakridsmarcipan

LCHF opskrift: Mandler og mørk chokolade er muligvis de to sundeste konfektingredienser, du kan vælge, hvis du skal have julegodter. Chokoladen (den med det høje kakaoindhold) indeholder antioxidanter, der beskytter mod sygdomme, og mandlerne er både rige på kostfibre og protein.

Low carb lakridsmarcipan (12 kugler)

INGREDIENSER
150 gram smuttede mandler
3 spsk. sukrin gold*
2 tsk. lakridspulver*
1 spsk. mandelessens fra Dr. Oetker (andre mærker skal doseres anderledes)
1 æggehvide
 
Mandlerne køres i foodproces¬soren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredi¬enserne tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig. 
Marcipanen trilles til kugler, der eventuelt dyppes i 85% eller sukkerfri chokolade. 
 
Opbevares på køl et par dage eller fryses.
 
Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk 
 
I morgen får du opskriften på jødekager uden mel og sukker
 
 
Opskriften er fra e-bogen “Mine bedste tips til vægttab og mine lækreste opskrifter”, der er gratis, hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet (som du naturligvis når som helst kan afmelde dig igen).
Få dit eksemplar af e-bogen her
 
 
 
 
 
*Lakridspulver er ekstrakt udvundet af lakridsroden. Det har ikke helt samme smag som lakridsrodspulver, men smag dig frem og find din favorit. Det kan købes i helsekosten eller i delika¬tesseforretninger.
 
*Sukrin gold er en kaloriefri sukkererstatning. Den kan købes i Matas og i helsekosten.