Influenza

12 tips til at slippe for influenza

af Karen Pallisgaard 26. januar 2010
Foto: Colourbox og iStockphoto
Giv din krop et boost med mange af de naturlige midler, der kan hjælpe dit immunforsvar mod vinterens snue og influenzavira

1 Ipe Roxo-te virker bakterie-, virus- og svampehæmmende og stimulerer immunforsvaret.

2 Immolina - et ekstrakt fra algen spirulina, som styrker dit immunfosvar naturligt hele vinteren igennem. Drik det som shot eller i en smoothie.

3 Echinacea purpurea - rød solhat. Dråber, der styrker immunforsvaret.

4 Vitamin C kan hindre virus i at sprede sig. Findes i de fleste farvestrålende frugter og grøntsager, specielt citrusfrugter.

5 Vitamin D er vigtigt for at få immunforsvaret til at fungere optimalt. Den bedste kilde til D-vitamin er sollys, som de fleste danskere desværre får alt for lidt af om vinteren. Tag derfor et tilskud, f.eks. D-pearls fra Pharma Nord.

6 Zink er et vigtigt mineral med antioxidant- og virushæmmende effekt. Tag 45 mikrogram om dagen, hvis du ikke i forvejen får det via en god vitamin-mineral- tablet.

7 Sambuccus nigra (hyld) indeholder antiviraner. Laboratorietest viser, at det beskytter mod op til 10 forskellige influenzavarianter.

8 Lakridsrod (Glycyrrhyza glabra) er særdeles effektiv mod mange vira. Vær opmærksom på, at lakridsrod ikke bør anvendes i tilfælde af forhøjet blodtryk, skrumpelever, graviditet eller belastede nyrer.

9 Ingefær - i te, som ekstrakt eller som omslag - bruges i behandlingen af infektion og slim i luftvejene, f.eks. ved forkølelse og influenza.

10 Hvidløg fremmer "natural killer cells" og øger dermed immunforsvaret. Virker slimløsende og desinficerende.

11 God hygiejne er et must for at undgå smitte. Vask hænder i den sæbefri vask TTO med tetræolie fra Novasel, som desinficerer.

12 Få rigeligt søvn, og undgå stress. Sov mellem 7 og 9 timer hver nat i et mørkt rum, og nedsæt dit stressniveau. Yoga og meditation er effektive stressbekæmpere.

OBS Forsøg aldrig selv at behandle alvorlige sygdomme som f.eks. lungebetændelse. Søg altid læge, hvis du er usikker på dine symptomer.  

Se også:

Din guide til kosttilskud Snup forkølelsen i opløbet