https://imgix.femina.dk/media/05c6d4a5e8864561b857bce954523e86.jpg
Sundhed

Hvilken madras skal jeg købe?

2. december 2008
af Ulla Nielsen
Min datter fylder snart fem år, og jeg vil høre, om I evt. kan anbefale en madras? Hendes seng er i voksenstørrelse, og madrassen skal kunne holde i

Min datter fylder snart fem år, og jeg vil høre, om I evt. kan anbefale en madras? Hendes seng er i voksenstørrelse, og madrassen skal kunne holde i mange år.
G. Nielsen

Kære G. Nielsen
Når din datter allerede har en seng i voksenstørrelse, vil det være en voksenmadras, du skal købe. Din datter vil sandsynligvis ligge udmærket på en voksenmadras.
Vælg madras efter sengebunden. Desværre nævner du ikke noget om, hvilken bund, der er i din datters seng. Men du kan gå ud fra, at en fast bund kræver en tykkere madras end en fjedrende bund. Er det en lamelbund, skal afstanden mellem lamellerne maks. være 7,5 cm.
Din datter er for lille til at kunne udnytte springmadrassens fordele. Jeg vil derfor foreslå en skumplastmadras. Den har den fordel, at den er let, tåler fugt, ikke afgiver støv og ikke selv giver vækstbetingelser for bakterier. For at en voksenmadras er god at ligge på, skal den være 10-15 cm tyk og have en vægtfylde på mindst 30 kg pr. m3. En madras med lavere vægtfylde vil blive mere eller mindre fladtrykt med tiden. Men det gælder selvfølgelig kun, hvis det er en voksen, der ligger på den. Så din datter kan nok ligge på den i flere år. En tommelfingerregel er, at en skumplastmadras skal skiftes hvert femte-ottende år.
Annelise Bunch,
forbrugerrådgiver

Læs også:
Tremmeseng eller junioseng?

Læs også