https://imgix.femina.dk/media/05c6d4a5e8864561b857bce954523e86.jpg
Sundhed

Tremmeseng eller juniorseng?

24. september 2011
af Ulla Nielsen
Jeg er mor til en dejlig knægt på 25 måneder. Han kan godt lide sin tremmeseng, og den fejler ikke noget… men han er begyndt selv at kravle ud af den.

Jeg er mor til en dejlig knægt på 25 måneder. Han kan godt lide sin tremmeseng, og den fejler ikke noget… men han er begyndt selv at kravle ud af den. Når han skal i seng, beder vi ham om at gå i seng og putte samt kysser ham godnat, som vi plejer. Og han bliver da også i sengen natten igennem.

Men mit spørgsmål er så, I hvilken alder det vil være godt at præsentere ham for en stor drengs seng? Jeg har en ide om, at han måske vil te sig som en baby, når han skal være storebror omkring jul.

Line H.

Kære Line H
Formålet med en tremmeseng er, at barnet bliver i sengen og ikke kan falde ud af den. Så når barnet selv er i stand til at kravle ud og ind, så er der ligesom ingen mening med en tremmeseng længere. Tværtimod er risikoen for, at barnet kommer til skade, når han kravler ud og ind, langt større end ved en almindelig børneseng.

Jeg vil derfor anbefale jer at give ham en børneseng med en sengehest, der forebygger, at han falder ud af sengen. I dag kan vi købe fine børnesenge, der vokser med barnet. Selve længden af sengen kan indstilles, så den ikke bliver længere end tremmesengen. På den måde kan han bevare hyggen ved at have en lille seng. Han skal have sin gode, gamle dyne og diverse bamser etc. med, som han også havde i tremmesengen.

Hvordan han reagerer, når han bliver storebror til december, er ikke til at forudse, men det ændrer ikke ved, at han selv kan komme ud af tremmesengen, og at der så er en risiko for, at han kan komme til skade.

Benedikte Hertel,
sundhedsplejerske

Læs også:
Gør jeres hjem børnesikkert

Læs også