https://imgix.femina.dk/media/ede42c1bc344405b9d1b758739f10006.jpg
Sundhed

Hvad sker der i din krop, når du løber?

1. februar 2011
af Slankedoktor.dk
Er det rigtigt, at du kan løbe dine tømmermænd væk? Og hvad når du er syg, må du så gerne løbe?

Vi giver dig svaret på dine løbespørgsmål her.

Det første minut..
Dine muskler i lår, lægge og omkring 75 andre muskler i kroppen er tjekket ind. Din krop er nu tunet ind på sport, hvilket betyder at dit hjerte slår, så der kan komme mere ilt rundt i kroppen og især ud i musklerne, som skal bruge ilt for at lave energi.

Efter tre minutter…
Kroppen føles nu mindre stiv, og det er blevet rarere at løbe end da du startede. Dine led er blevet smurt med ledvæske, kropstemperaturen er steget og blodet bliver pumpet ud i musklerne. Dette betyder, at der bliver sendt meget blod ud i din krop, hvilket gør at din mave og din fordøjelse sættes på standby.

Læs: 5 smutveje til en slank krop

Efter ti minutter…
Nu begynder det efterhånden at føles rart at løbe. Forklaringen på dette er, at det aerobe stofskifte kører, hvilket indebærer at hjerte og lunger sender nøjagtigt den mængde ilt ud til musklerne, som de har brug for.

Når du bakketræner…
Når du løber op af en bakke er det især forsiden af låret og læggene der arbejder. Derudover er det hårdt at skulle flytte hele sin egen kropsvægt opad og samtidigt holde tempoet, dette gør at pulsen stiger og du bliver forpustet. Kroppen tager derfor dens reservetank i brug. Hvilket vil sige det anaerobe stofskifte.

SLANK MED Q

Meld dig ind i Q's slankeklub i samarbejde med Slankedoktor. Klik her og hør nærmere

Slutspurten…
Når du spurter, kan kroppen ikke følge med og kroppen får derfor ikke ilt, derfor vil det føles ubehageligt efter kort tid.
Selvom det ikke er rat at spurte er det en vigtig faktor, hvis du vil i bedre form- da det er her du vil mærke at rykker dig fra løbetur til løbetur.

Læs: 11 sunde og usunde myter

Når du løber med tømmermænd…
Det er en skrøne, at du kan løbe dine tømmermænd væk. Du forbrænder en genstand i timen, ligegyldigt hvad du foretager dig.
Det farligste ved at motionere med tømmermænd, er chancen for at du bliver dehydreret. Sørg derfor at drikke masser af vand inden du løber.
Det er også vigtigt at du løber langsommere end normalt, da din balance og koordination vil være påvirket af alkoholindtaget.

Når du er syg..
En forkølelse er ingen hindring for en løbetur. Har du smerter i mave, bryst, underliv, ben eller influenza er det dog bedst at blive i sengen. Husk også at starte stille op efter sygdommen.

Læs også