cecilie
Sundhed

Hun tabte sig. Men hun lærte slet ikke at spise ordentligt eller sundere

6. december 2023
Af Jo Brand
Foto: Jesper Sunesen
Sidste år dansede influencer Cecilie Schmeichel sig til en semifinaleplads i ”Vild med dans”, i år danser hun mest hjemme i stuen under rengøringen og for de mange følgere på Instagram.

Hvornår har du det allerbedst?

– Mine børn motiverer mig til at være sund, fordi de altid skal have den bedste version af mig. Jeg har det allerbedst, når jeg er inde i en god kost- og træningsrutine. Det er egentlig mest noget med at få bevæget mig regelmæssigt.

– Jeg kan både lide at gå lange ture, træne med min svigermor og bruge vores eget træningsrum derhjemme. En god, fast rutine giver mig en masse overskud, det er en rar følelse.

Hvilken sundhedsting har du taget til dig?

– Det har virkelig åbnet mine øjne for dansens verden at være med hele vejen til semifinalen i ”Vild med dans” sidste år.

– Jeg elsker stadig at danse og bruger det meget derhjemme til at få nogle gode bevægelsesstunder ind i hverdagen og til at rense hovedet for tungere tanker. Jeg danser f.eks., når jeg gør rent. Det giver simpelthen sådan en god workout.

– Jeg sætter høj musik på, og så danser jeg mig igennem rengøringen. Jeg får masser af sved på panden, et smil på læben og et rent hus. Win-win-win! Det efterlader mig altid med en masse ny energi at danse.

Hvilke tre ting starter du en god dag med?

– En god og kærlig aflevering af min datter i skolen kan virkelig starte min dag godt. Derudover er et bad og sort kaffe også et must.

Hvilken sundhedsting synes du er mest åndssvag?

– At man skal drikke to liter vand. Altså, jeg ved godt, at det skal og bør man, men min dårlige samvittighed over ikke at gøre det, gør, at jeg synes, at det er en åndssvag regel.

Hvad skulle du aldrig være hoppet med på?

– Måltidserstatninger. Til trods for et vægttab, så lærte jeg slet ikke at spise ordentligt eller sundere. Jeg fik heller ikke et sundere forhold til mad. Mine vaner forblev de samme, så snart jeg stoppede med måltidserstatningerne.

Din bedste sundhedsapp?

– Cyklus-app’en Clue. Jeg kan notere de dage, jeg mærker en forskel i mit humør, i mine cravings eller i mit behov for søvn. Den kan også fortælle mig, hvor jeg er i min cyklus, og det giver god mening i forhold til nogle af de ting, jeg føler.

– Det er virkelig et godt hack til at forstå min menstruationscyklus, men også min mentale cyklus.

Hvordan får du dig selv ud af et mørkt hul?

– Jeg tænker på det, der er vigtigt i livet. F.eks. at jeg skal være der for mine børn. Jeg kan komme op ad det mørkeste hul for mine børn.

Introvert/ekstrovert?

– Ekstrovert. Jeg elsker andres energi og får selv rigtig meget energi af at være sammen med andre mennesker.

Natteravn/morgenmenneske?

– Begge dele. Jeg elsker at sove, men jeg gider faktisk ikke at gå i seng. Og jeg har det fint med at stå op tidligt.

Hvor meget tid bruger du på din mobil?

– Jeg er content creator, så jeg bruger meget tid på min telefon. Men jeg tænker også meget over mit tidsforbrug. Jeg deler min tid op, så der er arbejdstid, hvor jeg er meget på mobilen – og så er det fritid, mortid og kærestetid, hvor jeg begrænser mit mobilforbrug betydeligt.

Artiklen blev udgivet i femina uge 48, 2023.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også