Ajla Tomljanovic
Sundhed

Hun er blevet opereret i livmoderen og vil have dig til at læse mere om diagnosen

8. februar 2024
Af Caroline Eiersø, Marie Møllegaard Andersson
Foto: Lillian Suwanrumpha/AFP/Ritzau Scanpix
Den australske tennisstjerne fortæller i et opslag på Instagram, at hun er blevet opereret og må holde pause fra sporten.

Ajla Tomljanovic kommer ikke tilbage til tennisbanen lige foreløbig. Australieren har for nyligt gennemgået en operation for at fjerne muskelknuder i livmoderen.

Det fortalte hun onsdag i et opslag på Instagram:

- Hej alle sammen. Jeg kommer desværre ikke til at konkurrere de næste par uger... jeg så ellers meget frem til de næste hard court-turneringer.

- Jeg var nødt til at få fjernet nogle livmoderfibromer og vil se med (tennis, red.) hjemmefra, mens jeg heler. Vender snart tilbage, skriver hun.

Hun deler også et link til information om til både kvinder og mænd, som har lyst eller måske burde vide mere om det.

Livmoderfibromer er muskelknuder i livmoderen, som er meget almindelige hos kvinder i fyrrene. Livmoderfibromer er ofte uproblematiske og kræver derfor oftest ikke behandling, da de i langt de fleste tilfælde stopper med at vokse af sig selv.

Men i nogle tilfælde kan livmoderfibromer medføre kraftige menstruationssmerter, kraftigere blødninger, problemer med afføring og smerter ved samleje, og i de tilfælde tilbydes der behandling. Ajla Tomljanovic skriver dog ikke nærmere om, hvilke symptomer hun har oplevet.

Rent sportsligt havde Tomljanovic ellers fået en god start på det nye år, efter hun i 2023 kæmpede med en knæskade, der også krævede kirugisk hjælp. Det har sendt den tidligere top 30-spiller helt ned som nummer 221 på single-ranglisten.

Hun medvirker desuden i Netflix-dokumentarserien "Break Point" sammen med nogle af verdens største tennisstjerner. I den første sæson fulgte man hende og ekskæresten Matteo Berrettini på tennistouren, men efter optagelserne, gik de to fra hinanden.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også