https://imgix.femina.dk/media/0cda7bef4feb40ceba602185b6c49544.jpg
Sundhed

Guide: De bedste løbespots på din ferie

24. april 2012
af Redaktionen
Kilde: FDM travel
Ferietiden nærmer sig, og skal du til sydens sol eller storbyens pulserende liv, så husk også lige løbeskoene. FDM travel har lanceret en ny løbeguide på nettet med tips til gode løbesteder på feriedestinationerne

Det er oplagt at pakke løbeskoene i kufferten, hvis sommerferien går til udlandet, for så får du nemt set andre dele af lokalområdet end de gængse seværdigheder.

FDM travel har for nylig lanceret en ny løbeguide, hvor du nemt og hurtigt kan få overblik over gode løbespots på dit kommende feriested. Derudover kan du også finde alverdens marathon-løb og dele dine løbetips med andre brugere af FDM travels løbesite.

Her er et udpluk af gode løbesteder på nogle af de populære feriesteder:

Gran Canaria:

På De Kanariske Øer er der flere steder bygget strandpromenader, så man kan løbe langs vandet på fast underlag og samtidig få en unik løbeoplevelse på grund af den fantastiske udsigt og en kølig brise fra havet. Er man i god form, kan det anbefales at løbe i vandkanten langs den kæmpestore Maspalomas strand. Strækningen fra Playa Inglés til det nyere, fashionable shoppingområde ved Meloneras er på cirka 21 km tur/retur.

London:

Udover de store, populære parker som Hyde Park og Regent's Park med masser af løbere og løbemuligheder kan Hampstead Heath anbefales. Denne lidt mere kuperede park ligger lidt nord for Londons centrum, og er et meget stort, åbent område med masser af muligheder for løbeture. Når man løber på de bakkede stier, har man samtidig en fin udsigt over London. Udover byens store parker kan det i London anbefales at løbe langs Themsen.

Mallorca:

Den spanske ferieø kan være et sandt løbe-paradis. Calla Millor ogCala Bona som ligger på den nordøstlige side af Mallorca indbyder til morgenløb i solopgang. Begynd løbeturen i den sydligste del af Cala Millor og løb ad den ca. fire km lange strandpromenade og løb indtil udkanten af Cala Bona. Santa Ponsa ligger i den sydlige del af Mallorca, og her er rig mulighed for at finde sine egner løberuter. Et forslag kan være at begynde ved den store rundkørsel ved stranden.

New York:

Central Park er oplagt til løbeture, cykelture eller en tur på rulleskøjter, og en frisk tur rundt i Central Park kan varmt anbefales. Enten på den afmærkede 10 km rute rundt i parken eller rundt om Jaqueline Kennedy Onassis Reservoir mellem 86th og 96th street. Derudover kan det i New York anbefales at løbe langs Hudson River eller over Brooklyn Bridge til bydelen Brooklyn.

Nice:

En løbetur langs den franske rivieras berømte promenade er nærmest et "must see", når man er i Nice. Ruten er super flot især tidligt om morgenen, hvor der ofte er mange andre løbere samt rulleskøjteløbere.

Paris:

Næsten uanset hvor i Paris man bor, er der en park i jogge-afstand fra hotellet. I latinerkvarteret anbefales Jardin de Luxembourg, og i det mondæne 7. arr. kan man løbe under byens vartegn i Champ de Mars og opleve Eiffeltårnet på helt tæt hold. I det nordøstlige hjørne af byernes by ligger et af Paris' bedste løbesteder, nemlig den kuperede, meget store Parc de Buttes Chaumont. Midt i Paris kan det anbefales at løbe i Jardin de Tuileries mellem Louvre og Champs Élysées. Om søndagen er vejene langs Seine lukket for biler, så dér er det oplagt at løbe en tur langs floden.

Rom:

Hvis man begynder sin løbetur tidligt om morgenen i Rom, kan man få en rigtig god løbeoplevelse i den evige stad og kombinere motion og sightseeing f.eks. på en otte km løbetur, som inkluderer Den Spanske Trappe, Colosseum, Trevi Fontænen og Piazza Navona. Det anbefales at komme i løbeskoene senest kl. 7.30, dels på grund af varmen dels på grund af trafikken. I Rom kan det desuden varmt anbefales at løbe langs floden, Tiberen.

Se hele guiden og andre gode tips til løbere på FDM travels hjemmeside: www.fdm-travel.dk/loebeguide

Læs også