Ditte Okman
Sundhed

Ditte Okman skal gennem stor operation: Frygt for kræft

23. august 2022
af Line Frandsen
Foto: Dan Mariegaard
Radiovært Ditte Okman skal gennem en større operation for at forhindre, at et forstadium til kræft udvikler sig til reel kræft.

For knap et år siden fortalte en ærlig Ditte Okman, at hun havde gennemgået et såkaldt keglesnit, hvor man bortopererer en del af livmoderhalsen, fordi hun havde fået konstateret celleforandringer og forstadium til kræft.

Nu viser det sig desværre, at keglesnittet ikke var nok. Radioværten har stadig celleforandringer, og det har desuden vist sig, at hun har en bestemt variation af HPV-virusset.

Derfor har hendes gynækolog rådet hende til at få fjernet hele livmoderen, og dét har Ditte Okman nu valgt at takke ja til.

Det fortæller hun i et længere opslag på sin instagram-profil:

– Jeg havde på ingen måde forestillet mig, at det skulle ende her. Men det gjorde det. Og jeg er på den ene side er vildt ked af det, og på den anden side går livet jo uforandret hen – og endda med ro maven, at jeg ikke bliver alvorligt syg, fortæller Ditte Okman i sit instagram-opslag.

Radioværten tilføjer, at hun har været “ekstremt ked af det”.

– Og selv om det lyder som en no brainer, så tog det mig adskillige uger at tage den endelige beslutning og følge lægens råd. Jeg synes, det er en stor ting – og en voldsom ting. Men jeg vil ikke have kræft, og det har jeg i værste fald udsigt til, hvis ikke vi gør noget nu.

– Måske fordi jeg var dum ikke at tage det her i opløbet, måske fordi jeg bare er uheldig. Uanset hvad, så er jeg rask nu, og det vil jeg gerne fortsætte med at være – for mine børn. Og for mig selv, skriver Ditte Okman i en kommentar til opslaget.

I kommentaren giver Ditte Okman også udtryk for, at hun håber, at hendes fortælling kan være med til at få nogle til lægen, samt overveje om ikke HPV-vaccinen er meget fed at få.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også