https://imgix.femina.dk/media/dac908ddfebd41999c356100e1c47220.jpg
Sundhed

Din baby skal være i skyggen

22. juni 2009
af Louise Krogh og Lilla Loft
Foto: Colourbox
Solen er dejlig – men du er nødt til at tage nogle forbehold, når det kommer til din baby. Læs her, hvordan du bedst beskytter den lille.

Jo oftere man udsættes for sol og solskoldninger i barndommen, des større er risikoen for at udvikle hudkræft. Er I på stranden eller i haven, så sørg for, at baby altid er i skygge.

Husk solhat og tøj
Vælg en barnevogn eller klapvogn, hvor kalechen og eller en parasol kan indstilles, så barnet hele tiden er beskyttet mod direkte sol. UV-stråling kan også reflekteres fra for eksempel vand, sand og sne. Så det kan være nødvendigt at give de små tøj på, også når de er i skyggen. Solhat og tøj er den bedste beskyttelse mod UV-stråling.

Væn børnene til at lege i skyggen

Indret legepladsen, så der er skygge, for eksempel ved at:

• Plante træer eller sætte overdækninger eller solsejl op på områder, hvor børnene leger mest
• Flytte aktiviteter ind i skyggen
• Lave skyggefulde legehjørner og huler ved at fjerne lave grene fra træer og buske og hænge afdækning op

Rådene er lavet af Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Dansk Dermatologisk Selskab, Danmarks Meteorologiske Institut, Miljøstyrelsen og Sundhedsstyrelsen.

Naturfibre er de køligste
Vælg en hat, der beskytter barnets ansigt, hals, nakke og ører, og brug løstsiddende tøj, der dækker arme og ben. Naturfibre er normalt de køligste, og jo tættere stoffet er vævet, desto højere er beskyttelsen mod UV-stråling. Pas på, at baby ikke får det for varmt. Spædbørn, som ikke kan kravle eller gå, skal helt holdes væk fra direkte sollys, og skal ikke smøres ind i solcreme.

Kilde: Skrunedforsolen.dk

Læs også:
Solsikker
Pas på dit barn i solen


Læs også