https://imgix.femina.dk/media/article/1517_sved_og_makeup.jpg
Sundhed

Derfor skal du fjerne makeup lige efter træning

28. april 2015
af Adéle Cappelen Blystad, KK, Norge
Makeup og sved er ikke en optimal kombination for huden

Mange af os træner med makeuppen på – måske af forfængelighedsårsager, måske bare fordi vi er for dovne til at tage den af inden. Det sker der ikke noget ved, men til gengæld skal du huske at tage makeuppen af umiddelbart efter træningen. Og med det mener vi lige efter træningen! – og altså ikke når du er kommet hjem!

8 tips til en sjovere løbetur

Ifølge hudlæge og akne-ekspert Michael Zangani fra Hud & Akne klinikken er makeup og sved ikke en heldig kombination, især ikke hvis du lider af uren hud eller akne.

- Makeup og sved er ikke optimalt for huden. Generelt bør du ikke have makeup på, når du træner. Undtagen læbestift og mascara, siger han og uddyber:

- Når du træner, åbner dine porer sig, og de udskiller toksiner (giftstoffer, red.). Makeup – selv mineralmakeup – kan lægge sig hen over porerne og reducere deres funktion. Desuden vil en blanding af sved og makeup tiltrække bakterier, som kan forårsage blandt andet akne.

- Træning fører også til en hurtigere udskiftning af hudcellerne, noget som øger dannelsen af døde hudceller, som falder af naturligt. Denne proces bliver også forstyrret, hvis man bruger makeup under træningen, noget som igen vil kunne føre til akne samt mat og livløs hud, siger Michael Zangani.

Ifølge hudlægen er det smart at rense huden lige efter træning, før sveden tørrer helt ind.

Rens og eksfoliér

Du bør altså rense din hud hurtigt efter træningen og gerne bruge en eksfolierende rens. Sved i sig selv giver ikke akne, men kan irritere huden, som igen kan føre til akne hos dem, der er disponeret for det. Når du har vasken huden grundigt, mangler du bare at give den fugt – det kan du gøre i form af en god fugtighedscreme.

Læs også