https://imgix.femina.dk/media/article/1513-kvindeloeb.png
Sundhed

8 tips til en sjovere løbetur

26. marts 2015
af Julie Rosendahl
Det er dejligt at løbe, ja – men det kan helt ærligt også godt blive lidt kedeligt i længden for nogle af os. Der må variation og underholdning til! Her får du de bedste tips til at gøre din løbetur til en leg.

Få en løbemakker

Løber du med en anden, kan motionstiden blive en social aktivitet, hvor du og en veninde kan få vendt verdenssituationen, mens I løber (eller bagefter). Det gør det desuden lettere at tage dig sammen til at komme af sted, når du ved, der er en, der venter på dig.

Brug musik

Løber du helst alene, kan musik give et fantastisk boost. Studier fra Brunel University’s School of Sport and Education i London viser, at man kan yde op til 15 procent bedre med musik i ørerne, og at træningen desuden bliver en markant mere positiv oplevelse. Sange med mellem 120 og 140 beats i minuttet er især gode, og det gælder især for pop- og rocksange. Men prøv dig frem og find de numre, der virker for dig. Fodr hjernen imens Ikke alle er til musik i ørerne på løbeturen. Har du det også sådan, kan du i stedet lytte til dit yndlingsradioprogram eller en lydbog, mens du løber – og på den måde motionere hjerne og krop samtidig.

Beløn dig selv

Der er ikke noget som forkælelse. Har du nået et flot delmål, eller trænger du til at gøre lidt ekstra for dig selv, så investér i nyt løbetøj eller gear. På den måde fortæller du dig selv, at du prioriterer dit løb, og det gør det hele sjovere at vide, at du ser supergodt ud, mens du spurter derudad. Få vores løbeprogram og lær at løbe 5 eller 10 km på 10 uger

Brug naturen

Har du mulighed for det, så slå løberuten forbi en skov eller lignende med bakker, du kan spurte op og ned ad. Ja, nøjagtig tidtagning giver det ikke ligefrem mulighed for, men det er sjovt og som at være barn igen. Er du langt fra skov og natur, kan løb på trapper eller forhindringsløb på en god legeplads give noget af det samme.

Variér hastigheden

Der er meget buzz om intervalløb for tiden – og med god grund. Lægger du små intervaller med spurt ind i dit løbeprogram, sker der noget nyt og sjovt. Og så kan intervaltræning desuden forbedre din kondition og hastighed betragteligt. Win-win.

Konkurrér med dig selv

Spice din løbetræning op med lidt konkurrence – med dig selv. Brug din smartphone eller et trackingarmbånd til at måle, hvor langt eller hvor hurtigt du løber – og giv dig selv en udfordring i at gøre det endnu bedre end sidst.

Dans

Hvem siger, løbeturen altid skal være ligeud ad landevejen? Hvis ikke du løber for at slå en rekord, så giv dig selv tid til at stoppe op undervejs og danse igennem til din yndlingssang. Ja, det ser måske fjollet ud, men vi lover, at det både gør turen sjovere og humøret højere.

Psst ..!

Er humøret bare ikke til en løbetur? Så drop det. Det er okay at springe over et træningspas. Du løber for din fornøjelses skyld, og sådan skulle det gerne blive ved med at være.

LÆS OGSÅ: Her er de mest populære træningshits lige

Læs også