Canadian singer Céline Dion
Sundhed

Céline Dion kæmper mod sjælden sygdom. Nu deler søsteren nyt

19. december 2023
Signe Frederikke Pedersen
Foto: Lucas Barioulet/AFP/Ritzau Scanpix
Céline Dions søster fortæller endnu en gang om sangerens helbredsudfordringer med det såkaldte ”stiff person syndrome”, og der er desværre ikke godt nyt.

Hele verden kender Céline Dion som en vokalist, der har fuldstændig kontrol over sin stemme.

Men dette kan formentlig ikke længere siges om 55-årige legendariske sangerindes muskler, der lider hårdt under en uhelbredelig neurologisk lidelse.

Det fortæller hendes søster Claudette Dion ifølge Daily Mail til det canadiske medie 7 Jours.

– Hun kæmper, men hun har ikke længere kontrol over sine egne muskler. Det, som virkelig knuser mit hjerte, er, at hun altid har været så disciplineret, fortæller hendes 74-årige storesøster, som også indgyder en smule håb for fans af ikonet:

– Det er sandt, at vi alle sammen – også hende selv – har det som mål at stå på scenen igen. Men i hvilken udstrækning? Det ved vi ikke.

Den canadiske verdensstjerne, som er kendt for sine utallige kraftfulde ballader som ”My Heart Will Go On” og ”All by Myself”, lider af en uhelbredelig sygdom, som de færreste herhjemme nok har hørt om.

Sygdommen beskrives som værende autoimmun og neurologisk. Og så bærer den det bestemt skræmmende navn ”stiff person syndrome”, som altså forårsager stivhed i kroppen.

Og selv om familien omkring sangerinden gør alt, hvad de kan i samarbejde med specialiserede læger på området, så kniber det med at finde den rette medicin for den sygdomsramte Céline, har søsteren tidligere fortalt.

Selv om Céline Dion lader til at befinde sig midt i en særdeles hård tid, så dukkede hun ganske overraskende op til en NHL-kamp forrige måned, hvilket altså var hendes første offentlige optræden efter en periode på tre og et halvt år.

Hun stillede i den forbindelse endda smilende op til et foto, og hendes mange fans verden over var naturligvis lettede over at se hende igen.

Den ikoniske sanger måtte melde adskillige aflysninger ud i marts 2020 på grund af corona, og to år efter stod Celine Dions helbredstilstand i vejen.

For i starten af 2022 kom forklaringen så om alvorlige sundhedsproblemer, som inkluderede ”vedvarende muskelspasmer”.

Kun én ud af en million mennesker bliver ramt af den skræmmende neurologiske tilstand, som Céline Dion lige nu kæmper imod.

Og især det faktum, at det er musklerne, der rammes, er bekymrende.

– Stemmebåndet er en muskel, hjertet er en muskel. Det er det, som rammer mig. Fordi det er så sjældent, så har man ikke meget viden på området, for det påvirker jo ikke særlig mange mennesker, fortsætter søsteren Claudette, som tilbage i oktober tog bladet fra munden for at mane en lang række rygter til jorden.

Den 55-årige dronning af powerballader har nemlig slet ikke givet op.

– Hun er overhovedet ikke deprimeret. Faktisk tværtimod. Hun er fuld af liv stadig, fortsætter hun, hvorefter hun skælder godt og grundigt ud på dem, der deler falske rygter:

– Hvorfor siger folk, at hun sidder i kørestol? Hvorfor siger de, at hun har kræft? Hvorfor er det blevet skrevet?

”I’m Alive”-sangeren har tre sønner – René-Charles på 22, samt tvillingerne Eddy og Nelson på 13 år, sammen med sin nu afdøde mand René Angélil.

Denne artikel blev første gang bragt af SE&HØR. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også