Yogaøvelser til børn, der kan laves derhjemme
Sundhed

Børneyoga: Dyrk yoga derhjemme med dine børn

27. februar 2023
af Redaktionen
Foto: Colourbox
Vil du prøve at dyrke yoga med dine børn? Børn kan også få glæde af sjove og legende yogaøvelser, som styrker deres motorik og fokus. Her er inspiration til børnevenlig yoga, der er let at lave derhjemme.

Yoga er ikke kun godt for voksne. De mange gode egenskaber fra yoga, som balance og styrke, kan børn også få glæde af. Du kan allerede begynde med yoga, når dit barn er i treårsalderen.

Det er måske ikke børnenes favoritdisciplin, men med sjove og legende yogaøvelser kan det hurtigt blive en god oplevelse for hele familien.

Herudover er det en nem motionsform at dyrke hjemme på stuegulvet. Det kræver ikke mere end en yogamåtte og nogle tæpper.

Starter børnene med yoga i en tidlig alder, kan det også hjælpe med øget fokus og ro – og ikke mindst tid væk fra skærmen.

Hvad er fordelene ved børneyoga?

I en travl hverdag med mange indtryk for børn, et højt støjniveau i børnehaven eller skolen og lange dage, kan yoga være en tiltrængt pause for hele familien.

Yogatræningen kan hjælpe dit barn med at finde ro og få en større kropsbevidsthed. I kan eksempelvis lave enkelte øvelser inden sengetid for at komme ned i gear og slappe af.

Børneyoga har desuden mange gode virkninger på kroppen rent fysisk. Børnene kan bibeholde deres smidighed i længere tid, opbygge styrke og en god kropsholdning. Herudover kan det også styrke barnets balance.

Hvis dine børn ikke kan lide konkurrencesport, er børneyoga en god mulighed for at dyrke motion i et rum, hvor alle er lige, og hvor børnene kan hjælpe hinanden igennem de forskellige øvelser.

Gode råd til børneyoga

Der findes en lang række videoer online med nemme og sjove yogaøvelser til børn. Husk, at der gerne må være plads til sjov og spas, når I laver yoga sammen.

I kan eventuelt vælge musik efter børnenes præmisser og starte med korte intervaller, der passer til dine børn.

Nemme yogaøvelser til børn

Se, nogle af videoerne herunder, hvor der både er yogaøvelser til børn og nybegyndere, som hele familien kan være med på.

Yogaøvelserne kan altid justeres til det niveau, som dit barn har.

Læs også