https://imgix.femina.dk/media/30c4c72da3ca4876a4fea1db56ec7c02.jpg
Sundhed

Barnevognen er jordslået

2. december 2008
af Ulla Nielsen
Jeg har en tre år gammel barnevogn, som har været/er noget jordslået indeni (indersiden af kassen, indersiden af kalechen og undersiden af

Jeg har en tre år gammel barnevogn, som har været/er noget jordslået indeni (indersiden af kassen, indersiden af kalechen og undersiden af overlærredet).
Jeg har næsten fået det hele fjernet med klorin - men overlærredet kan jeg ikke få rent i hjørnerne.
Er det ok at bruge vognen? Kan jeg på en eller anden måde teste, om der er skimmelsvamp i vognen? Et andet problem er, at der er gået hul i kalechen. Kan man få det lappet? Eller skal man have en helt ny kaleche?
Det lyder som en gammel, kasérbar kasse - men det er faktisk en kvalitetsbarnevogn til flere tusinde kroner, som på mange måder er i god stand. Så jeg vil helst ikke kassere den.
Else

Kære Else
Skimmelsvamp/mug kan give anledning til astma og høfeber. Du skal derfor ikke bruge overlæderet til barnevognen, før du er sikker på, at al skimmelsvamp/mug er væk. Vask vognen af igen - både kasse, kaleche og overlæder - med Klorin (R) og derefter med rent vand. Lad vognen stå til tørring og udluftning - gerne i solen i flere dage. Hvis der ikke kommer et udbrud af skimmelsvamp/mug kan du atter bruge vognen. Men kan du ikke få has på skimmelsvampen/muggen, eller er du i tvivl om den er væk, så er det bedst at anskaffe en ny vogn - eller et nyt overlæder, hvis problemet er begrænset til overlæderet. Det ville være rart, om du kunne teste vognen for skimmelsvamp/mug, men jeg ved ikke af, at det er muligt.
Hvad angår dit spørgsmål om lapning af kalechen, så foreslår jeg, at du spørger forhandleren af din barnevogn. Han kan bedst vurdere, om det kan lade sig gøre at reparere, eller det kun kan løses ved at købe en ny kaleche. Kalechen kan nemlig være syet på en måde, som ikke gør det muligt at reparere den.
Annelise Bunch, forbrugerrådgivning


Læs også:
Guide til barnevogne
Vælg den rette barnevogn

Læs også