Strik med FEMINA

Hvorfor egentlig strikke sit tøj selv? Det tager lang tid, kræver en masse øvelse, og så er det altså heller ikke billigere at strikke en trøje selv fremfor at købe den.
 
Få masser af gratis strikkeopskrifter til både dig selv, børnene og boligen, og video-guides til at komme i gang med at strikke
 
Nej, men at strikke handler om meget mere end tøjproduktion. Strik handler om at skabe noget med dine egne hænder, give en personlig gave, at få sokker der passer på en prik og at få et varmt halstørklæde i lige præcis din yndlingsfarve.
 
Udover det selvfølgelige produkt du får ud af dit strikkeri, er det også enormt meditativt at strikke. Du sidder der med garnet og pindende og strikker maske efter maske, pind efter pind, og selvom du er en ørn til at strikke, er der en grænse for, hvor meget du kan ræse derudad. Strik tager den tid, strik tager.
 
Når du strikker, kan du ikke andet end komme helt ned i tempo, du bliver afslappet og glemmer tiden - på den gode måde. Derfor er strik også rigtig god terapi og kan være lige så givende som at læse en god bog eller høre din yndlingsmusik. For når du strikker, er du nødt til at fordybe dig og koncentrere dig, og alt det med at multitaske og være online kan du godt glemme - medmindre du strikker noget, der hverken kræver, at du tæller eller følger en opskrift, selvfølgelig.Vil du prøve noget andet end strik, så kan du se alle vores hækleopskrifter lige her.
 
Og hvilken glæde er det ikke at give de sødeste hjemmestrikkede babysokker til din venindes lille guldklump eller en dejligt varm trøje til manden i dit liv (som han selvfølgelig vil gå med, uanset at resultatet måske blev lidt mere tætsiddende, end du havde regnet med).
 
Har du endnu ikke lært at strikke, findes der masser af tutorial-videoer på nettet, som er rigtig gode til at guide dig igennem alle strikketeknikker. Du kan se FEMINAs video-strikkeguide lige her. Så det er bare om at komme i gang!
 
Her på siden kan du finde en hel bunke strikkeopskrifter  i alle sværhedsgrader - og de er selvfølgelig alle sammen gratis.
 
God fornøjelse!

Relaterede artikler