https://imgix.femina.dk/media/article/1409-mary-q-prim.jpg
Stil

Vi hylder designeren og modeikonet Mary Quant

4. marts 2014
af Ammanda Christensen
Den anerkendte og innovative engelske designer Mary Quant, er netop fyldt 80 år. Her hylder vi hende med en serie med nogle af hendes udfordrende og klassiske designs

Der findes ikke særlig mange mennesker, der efterlod et sådant aftryk i modehistorien, som Mary Quant gjorde. Hun startende med opfindelsen af mini-skirten tilbage i 1950’erne og så gik det ellers støt derudaf. Hun skabte ny mode, med inspiration taget fra de unge beatnikker fra Chelsea i London – det lidt drengede udtryk, de korte shift-kjoler, mini-skirten og tætsiddende striktrøjer – det såkaldte ”Chelsea look” - blev Mary Quants kendetegn for den tid.

Med sinde kollektioner, omfavnede hun tidens sprudlende og nytænkende unge mennesker og satte sit markante præg på modens historie. I 1960’erne peakede Mary Quants popularitet, da hun skabte micro-minien, sammen med de skinnende plastik regnfrakker, farverige skinnende støvler og den lille grå forklæde-kjole.

Men selvom Mary Quant’s storhedstid var fokuseret omkring 1960’ernes modebillede, så har hendes designs og udfordrende ideer udødeliggjort hende, som et af vor tids store modeikoner. Og selv som 80 årig er Mary Quant, såvel som hendes skarpe frisure, stadig frisk og inspirerende.

GRIB SELV STILEN: Få inspiration til ”the Chelsea look” her

Læs også