https://imgix.femina.dk/2021-07-08/gwyneth-paltrow.jpg
Skønhed

Ni ikoniske frisurer, vi elskede i 90'erne

30. august 2018
af Redaktionen
Foto: All Over Press
Nogle frisurer bliver klassikere med tiden, og 90'erne skuffede bestemt ikke på den front.

Sukkede du også efter at få Jennifer Anistons etageklippede lokker i "Friends" eller Meg Ryans friske korthårsfrisure fra "You've Got Mail"?

90'erne var fuld af ikoniske frisurer, der definerede årtiet på hårfronten - her er ni frisurer, vi aldrig glemmer:

1. Jennie Garth i "Beverly Hills 90210"

Da Kelly klippede lokkerne af i tv-serien "Beverly Hills 90210" i midt-halvfemserne, var der nærmest stormløb til frisørsalonerne. Den fikse korthårsfrisure, der gerne måtte have fylde på toppen, var et hit fra starten.

kelly taylor

2. Alicia Silverstone i "Clueless"

Udover Alicia Silverstones megaseje tøjstil i teenagefilmen "Clueless" fra 1995, sukkede vi også alle sammen efter at få hendes sunde, velplejede lange hår, der gerne måtte hænge ned i en tilfældig sideskilning.

alicia silverstone

3. Claire Danes i "My Socalled Life"

Claire Danes er i dag nok mest kendt fra film som "Romeo + Julie" eller tv-serien "Homeland", men hun fik sit gennembrud som den usikre teenagepige Angela i ungdomsserien "My Socalled Life" fra 1994.

Vi drømte om at farve håret mørkerødt og klippe det af i en skarp, lang page - og selvfølgelig også om at kysse Jared Leto.

claire danes

4. Gwyneth Paltrow i "Sliding Doors"

Da Gwyneth Paltrow klippede håret af i filmen "Sliding Doors" fra 1998, gik der et sus igennem os - det måtte vi også have!

At hun så også matchede frisure med sin daværende kæreste Brad Pitt, var kun en ekstra bonus.

gwyneth paltrow

5. Jennifer Aniston i "Friends"

Der er nok ikke nogen frisure fra 90'erne, der er mere ikonisk end Jennifer Anistons. Frisuren blev døbt "The Rachel" efter Jennifer Anistons karakter i "Friends".

jennifer aniston

6. Julia Roberts i "Pretty Woman"

Ret skal være ret, der var nok også nogle hede drømme om Richard Gere, da vi første gang så "Pretty Woman" i 1990.

Men skønne Julia Roberts fantastiske mahognifarvede hår fik os til at pive over, hvorfor vi ikke selv var født med store, viltre krøller.

julia roberts

7. Meg Ryan i "You've Got Mail"

Meg Ryan udløste en sand stilbølge, da hun klippede håret kort til den romantiske komedie "You've Got Mail" i 1998.

Om det var håret eller ej, vides ikke, men hendes karriere eksploderede i årene efter, hvor hun medvirkede i utallige romantiske komedier.

meg ryan

8. Pamela Anderson i "Baywatch"

Indrømmet, tv-serien "Baywatch" var ikke ligefrem høj filmkunst, men Pamela Anderson i rollen som den blonde livredder CJ Parker med de lange lyse surferlokker, fik os alle sammen til at ønske, vi kunne løbe rundt i badedragt med lækkert hår hele dagen.

pamela anderson

9. Emma, Mel B, Gerri, Victorie og Mel C i Spise Girls

Da Spice Girls fik sit gennembrud i 1996, var der lige pludselig fem seje kvinder, vi kunne identificere os med og drømme om at ligne.

Hvad enten det var de blonderede rottehaler hos Baby Spice, det blanke pagehår hos Posh Spice eller det røde, iltre hår hos Ginger Spice, så var vi på fra første strofe af "Wannabe".

https://imgix.femina.dk/90-frisurer-spice.jpg

Læs også