makeup fjerner
Skønhed

Makeup fjerner: 5 gode tips til at fjerne makeup

18. oktober 2021
af Karoline Mathilde Rasmussen og redaktionen
Udgivet første gang d. 18 januar 2018 Foto: Unsplash
Dagen lakker mod enden, og det samme kan siges om din makeup. Men hvordan er det nu lige, du bedst fjerner den? Få skønhedsredaktørens bedste råd her.

Du ligger i din seng om aftenen, og den dejlige nattesøvn er ved at overmande dig. Men ak! Du har glemt at fjerne din makeup. Den svære beslutning er nu, om du skal overgive dig til drømmeland, eller om du virkelig skal i gang med vatrondellerne?

Ja, det kan være svært at tage sig sammen til at fjerne makeup, og det kan også være svært at gøre helt rigtigt.

Feminas skønhedsredaktør Vibeke Nielsen fortæller om fem hyppige faldgruber og guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når makeuppen skal af.

Fem gode tips til at fjerne makeup

1. Du gnider og gnubber.

Mange af os har for vane at gnide og gnubbe makeuppen af vores ansigt med hårde, voldsomme bevægelser, men det er en rigtig dårlig ide.

- Især huden omkring øjnene er meget delikat og sart, så her er der ekstra god grund til at være blid. Du fjerner bedst den genstridige mascara ved at lade en vatrondel med makeupfjerner hvile på øjnene i nogle sekunder, før du tørrer af. På den måde lader du makeupfjerneren gøre arbejdet, mens du skåner dine øjne og din hud, forklarer Vibeke Nielsen.

Husk mascaraen:

Vær desuden opmærksom på, om din mascara er vandopløselig eller fedtopløselig.
Vandfaste mascaraer er fedtopløselige og makeupfjerneren skal derfor være olieholdig for at virke. Omvendt kan oliebaserede renseprodukter være tæt på ubrugelige ved flere slags vandopløselige mascaraer.

2. Du bruger kun makeup fjerner om aftenen… eller om morgenen.

- Om natten regenerer huden sig selv og skiller sig af med døde hudceller. Desuden ligger man med ansigtet på sengetøj, som måske ikke er helt rent, og det skidt tilstopper porerne, siger Vibeke Nielsen.

Derfor bør du også rense din hud om morgenen. Gør det ekstra nemt for dig selv ved at slå det sammen med dit brusebad. På den måde virker det meget mindre uoverskueligt.

makeup fjerner

3. Du bruger alt for store mængder af makeupfjerner.

Størstedelen af alle produkter til fjernelse af makeup er drøje i brug, og langt de fleste af os bruger unødvendigt store mængder af dem for at få makeuppen af.

- Du kan med fordel fugte din vatrondel med vand og opvride den, før du påfører makeupfjerneren. På den måde sparer du på produktet, men bevarer også hudområdet blødere, forklarer Vibeke Nielsen.

4. Du bruger makeup fjerner, som ikke passer til din hudtype.

Som udgangspunkt er hud sart, og rigtig mange af os bruger alt for skrappe produkter, som irriterer huden.

- Derfor kan det godt betale sig at spørge professionelle til råds, så de kan guide dig til at finde de helt rigtige produkter til din hud, siger Vibeke Nielsen.

Hav også med i overvejelserne, om du foretrækker at fjerne makeup med eller uden vand. Gør du det uden, skal du gå efter en rensecreme. Hvis du derimod helst gør det med vand, skal du bruge renseskum, ansigtsvask eller sæbe.

5. Du glemmer helt at fjerne makeup.

Den største fejl, man overhovedet kan begå, når det kommer til at fjerne makeup, er, at vi slet ikke gør det, siger Vibeke Nielsen.

- Hvis du går i seng med makeup på, er der stor risiko for, at dine vipper knækker. Dine porer bliver tilstoppede, din hud bliver irriteret og mister sin glød. Det er på alle måder bare en rigtig dårlig ide at gå i seng med sin makeup på, uddyber hun.

Det kan selvfølgelig glippe for selv den bedste, men hvis du vil gøre det rigtig nemt for dig selv, anbefaler Vibeke Nielsen Micellar water. Micellar water fjerner både foundation, mascara, fedt og snavs, og du skal ikke vaske det af huden efter brug.

HUSK: Lidt er altid bedre end ingenting

Hvis du har lidt travlt, er på farten eller bare ikke orker hele renserutinen, er renseservietter både praktiske, hurtige og nemme at bruge.

Det er dog de færreste af dem, der renser huden helt i dybden. Derfor kan du med fordel supplere med skintonic efter brug af renseservietten.

Læs også