kvinde der putter læbepomade på læberne
Skønhed

10 geniale ting, du kan bruge vaseline til

1. november 2021
af Angelica Martinsen, kk.no, oversat af redaktionen
Udgivet første gang d. 10 maj 2019 Foto: Shutterstock
Gemmer du også på vaseline uden at bruge det? Du behøver faktisk ikke at smide den gamle vaselineolie ud, for vaseline er et vidundermiddel til mange ting. Her giver vi dig et overblik over 10 geniale ting, du kan bruge vaseline til!

Det er næppe alt, der har hobet sig op i dit badeværelsesskab, der stadig er brugbart, når du går det igennem; ældgamle neglelakker, en slidt hårbørste, smertestillende fra dengang, du forstrakte noget for… tja, syv år siden?

Men et sted mellem de produkter, vi bruger til daglig og de ting, der kan klassificeres som ubrugeligt skrammel, er vaselineolien. Du henter den sikkert frem af og til for at smøre på tørre læber, men produktet, som kan købes for en meget beskeden sum i dagligvarehandlen, har langt mere potentiale end bare som fugtgiver til læberne.

10 ting, du kan bruge den gode gamle vaselineolie til

1. Beskytter huden, når du farver hår

De fleste af os har prøvet at farve håret derhjemme – dog med varierende succes. Resultatet kan ikke blot blive katastrofalt, ofte sidder man også tilbage med rester af hårfarve i hårgrænsen. For at forhindre det, kan man smøre sig med et lag vaseline på udsatte områder, såsom panden, nakken og ørene, inden man går i gang med hårfarvningen. Så glider farven nemlig lige af efterfølgende.

2. Fungerer som budgetvenlig læbescrub

Gratis og utroligt nemt! Lav en god scrub af vaseline og sukker for at fjerne døde hudceller, vupti, så er dine læber klar til at få fugt og pleje.

3. Får parfumen til at vare længere

Dette er et af tricksene, vi virkelig sværger til. Hvis du smører vaseline på huden de steder du plejer at sprøjte parfume – for eksempel på halsen og håndleddene – varer duften længere.

vaseline

4. Fremmer hårvækst på øjenvipperne

Vaseline skulle tilsyneladende fremme hårvæksten på øjenvipperne, og derfor sværger mange til putte vaseline på øjenvipperne – deriblandt selveste Beyoncé.

5. Undgå neglelaksudslip

Smør lidt vaseline rundt om dine negle, når du lægger neglelak. På den måde sætter neglelakken sig ikke fast på huden, hvis du kommer til at male udenfor neglene. Perfekt, hvis du har travlt – f.eks. på morgener før job.

6. Fugt til albuer og hæle

Ifølge den engelske avis Daily Mail har divaen og ”Dollars”-stjernen Joan Collins en dåse eller to med vaseline stående i skabet. Hun bruger det bl.a. til at smøre på tørre steder som albuer og hæle for at give lidt ekstra beskyttelse.

7. En billig highlighter

En nem og billig måde at skabe perfekt glød til dit ansigt er ved at duppe lidt vaseline på kindbenene.

8. Giver nyt liv til dine sko

Sommeren nærmer sig, og det er tid til at finde flere af dine gamle par sko frem igen. Nogen af dem har utvivlsomt fået et par stød og mærker, men det kan ordnes med et strøg vaseline. Fjern det overflødige med en klud bagefter.

9. Forhindrer grønne mærker efter smykker

Hvis du også har oplevet at få grønne mærker på fingrene af dine ringe, så er det bl.a. fordi metallet i dine smykker reagerer med syren i din sved, og det danner salte. Du kan undgå det med et par strøg neglelak eller lidt hårspray, men du kan også smøre smykkerne med lidt vaseline.

10. Perfekt formede øjenbryn

Hvis du er til det naturlige look, er vaseline det perfekte øjenbrynsprodukt. Smør lidt i hvert øjenbryn, så er brynene både markerede og holder sig på plads hele dagen.

Læs også