De bedste solcremer
Skønhed

Husk solbeskyttelsen: Her er de bedste solcremer

6. juli 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
Når solen skinner over land og rige, er det vigtigt at huske solcremen, som beskytter huden mod de skadelige UVA- og UVB-stråler. I denne artikel guider vi til 7 af de bedste solcremer, som er perfekte til de lange soldage.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Solens varme er endelig kommet til landet – og hvor har det været tiltrængt hele vinteren og foråret igennem. Men inden du hopper ud i det flotte vejr og nyder solen på dine bare lemmer, er det vigtigt, du husker at smøre dig ind i solcreme, så du beskytter dig mod de skadelige UV-stråler.

I denne artikel guider vi dig gennem 7 af de bedste solcremer på markedet. Find blandt andet årets populære solcreme, den ideelle solcreme til børn, den budgetvenlige variant og den, der giver sommerens smukkeste tan.

Guide til solcreme: 7 solcremer til sommeren

Scroll ned for at læse mere om produkterne. Nederst i artiklen får du også svar på alle dine spørgsmål om UV-beskyttelse – og om, hvordan du sikrer dig optimal beskyttelse mod solskoldning og hudkræft.

  • Den populære solcreme

La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 50
La Roche-Posay Anthelios Sun Lotion SPF 30

  • Den budgetvenlige solcreme

Matas Striber Sollotion SPF 30
Matas Striber Sollotion SPF 50

  • Solcreme til børn

Derma Kids Sollotion SPF50

  • Den beskyttende og nærende solcreme

Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 30
Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 50

  • Sololie til den smukke tan

Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water

  • Den bedste all-round solcreme til ansigtet

La Roche-Posay Anthelios Invisible Fluid SPF 50+

  • Luksus-solcremen til ansigtet

Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 30
Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 50+

Den populære solcreme: Anthelios Sun Lotion

Hvis du er vild med La Roche-Posay og deres ikoniske produkter, vil du uden tvivl også være fan af deres solcremer, nemlig Anthelios.

Anthelios Sun Lotion beskytter effektivt huden mod både UVA- og UVB-stråler med fotostabile og bredspektrede filtre, og så er solcremen kendt for sin behagelige konsistens, der hverken fedter eller efterlader den dér irriterende solcreme-følelse på huden.

Af samme grund er Anthelios Sun Lotion en af de mest populære solprodukter på markedet – og det er forståeligt! Den klassiske solcreme til krop og ansigt kunne nemlig, med sin lette konsistens, næsten være en helt almindelig bodylotion. Solcremen fås i en variant med SPF 30 og SPF 30, og som en ekstra bonus er den resistent mod både vand, sand og sved.

Solcremen passer til alle hudtyper – også den sensitive hud – og med en generøs størrelse på hele 250 ml har du også solcreme nok til et godt stykke tid.

Find Anthelios Sun Lotion SPF 50 her – og find Anthelios Sun Lotion SPF 30 her. Men skynd dig at klikke den hjem, inden den bliver udsolgt!

La Roche-Posay Anthelios

Find Anthelios Sun Lotion SPF 50 her.

Find Anthelios Sun Lotion SPF 30 her.

Den budgetvenlige – Matas Striber Sollotion

Er du på jagt efter en budgetvenlig solcreme, der er lavet uden skadelig kemi, og lever op til alle de bedste standarder for en solcreme? Så er Matas Striber Sollotion det oplagte valg til din sommer.

Først og fremmest beskytter solcremen effektivt mod både UVA- og UVB-stråler med sine bredspektrede og fotostabile solfiltre, og så kommer solcremen i to forskellige størrelser: 200 ml og 400 ml, hvis der skal være nok til hele familien.

Apropos familien, er det i højeste grad også en solcreme, der kan bruges af alle familiens medlemmer. Solcremen er nemlig Svanemærket og certificeret med Asthma Allergy Nordic, som er din garanti for miljø- og allergivenlige solprodukter. Konkret betyder det altså, at solcremen er udviklet helt uden kritiske indholdsstoffer og uønsket kemi. Dertil kommer, at solcremen er vegansk og koralvenlig.

Find den bedgetvenlige solcreme i hhv. SPF 30 og SPF 50 lige herunder:

Matas Striber Sollotion SPF 30
Matas Striber Sollotion SPF 50

Matas SolStriber SPF 30 SPF 50

Gå til Matas Striber Sollotion SPF 30 lige her og find Matas Striber Sollotion SPF 50 lige her.

Solcreme til børn – Derma Kids Sollotion

Leder du efter en solcreme, der er lavet specielt til at beskytte familiens småfolk mod solens skadelige stråler, er Derma Kids Sollotion svaret, du leder efter.

Solcremen er nemlig ekstra vandfast, hvilket gør det til den perfekte sollotion til vandhundene, der foretrækker at tilbringe feriedagene i poolen eller på stranden i fuld færd med sandslotskreationer. Men selvom cremen er både vand- og sandfast, er den hverken klistret eller fedtet, men trænger derimod hurtigt ind i huden og føles rar på kroppen. Solcremen er i øvrigt mærket med Svanemærket og certificeret med Asthma Allergy Nordic, som er din garanti for miljø- og allergivenlige solprodukter. Solcremen er naturligvis også beskyttende mod både UVA- og UVB-stråler.

Find solcremen lige her.

Derma Kids Sollotion
https://imgix.femina.dk/2023-06-27/foto3.jpg
Foto: Unsplash

Den beskyttende og nærende solcreme – Ecooking Solcreme Parfumefri

På ganske kort tid har danske Ecooking cementeret sig som et favoritbrand, blandt andet på grund af sine simple ingredienslister, som er til at forstå, og formuleringer, der gør lige præcis det, de lover.

Naturligvis er solcreme også på listen over de produkter, som vi elsker Ecooking for. Ikke bare fordi de er både veganske, AllergyCertified og dermatologisk testede, men også fordi solcremen nærer og plejer huden, samtidig med at den beskytter mod solens skadelige stråler.

Ecooking Solcreme føles også ganske lækker på huden og på grund af sin linde og lækre konsistens trænger cremen hurtigt ind, uden at efterlade noget som helst spor på huden. Solcremen fås i en udgave med SPF 50 og i en med SPF 30, og fungerer til alle hudtyper, også til dig med sensitiv hud. Solcremen er uden parfume og vandafvisende, og du kan finde den på disse links:

Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 30
Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 50

Psst! Leder du efter en solcreme til ansigtet, har Ecooking også en ret fantastisk en af slagsen, som du finder her.

Cooking sollotion

Find Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 30 her.
Find Ecooking Solcreme Parfumefri SPF 50 her.

Solcreme til den smukke tan – Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water

Hvad hvis du både kunne blæse og have mel i munden og få den fineste tan, mens du stadig beskyttede din hud mod solens stråler? Det er slet ikke ønsketænkning – for det kan du faktisk med Vichys Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water.

Den vandafvisende solspray fra franske Vichy er nemlig beriget med betakaroten, som er en ingrediens, der er med til at give dig en endnu smukkere og jævn tan. Foruden dens kulør-givende egenskaber indeholder solsprayen også nærende thermalsk kildevand og bredspektret UV-beskyttelse i SPF 30, som effektivt beskytter huden mod solens UV-stråler. Solsprayen har desuden en rar konsistens, som føles behagelig på huden og giver en dejlig opfriskende fornemmelse.

Find Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water lige her.

Vichy Tan Water

Find produktet lige her.

Solcreme til ansigtet

Selvom langt de fleste solcremer kan bruges til både kroppen og ansigtet, kan det være rart med en solcreme særligt til ansigtets sarte hud. Nogle solcremer til kroppen kan nemlig også

virke tilstoppende på porerne i huden, men hvis du vælger en solcreme til ansigtet, får du et produkt, der er særligt lavet til den fine hudstruktur i ansigtet.

Anthelios UVMune Invisible Fluid SPF 50+

Hvis du har set denne særlige solcreme til ansigtet fra La Roche-Posay før, så er du ikke alene. Den lille flaske med sin karakteristiske orange label er nemlig intet mindre end ikonisk og populær for sin rare flydende konsistens, der samarbejder med en effektiv UV-beskyttelse.

Anthelios Invisible Fluid fra La Roche-Posay indeholder nemlig det banebrydende UV-filter Mexoryl 400, der beskytter mod selv de lange UVA-stråler. Solcremen har en let konsistens og er derfor drøj i brug. Den lægger sig let på huden uden at efterlade sporet af den fedtede fornemmelse, nogle solcremer kan efterlade. Solcremen passer til alle hudtyper, den er vand- og svedresistent, og så beskytter den med SPF50+, hvilket blokerer for mere end 98% af solens stråler, hvis solcremen påføres i rette mængde.

Læs mere om den ikoniske solcreme til ansigtet fra La Roche-Posay lige her.

Anthelios La Roche-Posay UVFluid

Læs mere om La Roche-Posays populære solcreme til ansigtet lige her.

Luksus-solcremen til ansigtet – Biotherm Waterlover Face Sunscreen

Er du på jagt efter en solcreme til ansigtet, der føles som den ultimative luksus til sådan en grad, at du faktisk har lyst til at huske solcremen? Så er det Biotherm Waterlover Face Sunscreen, du skal have fingrene i.

Den effektivt beskyttende solcreme indeholder også antioxidanter, der sørger for at beskytte huden mod frie radikaler og virker helende på huden. Solcremen fås i en udgave med SPF 30 eller SPF 50, og er, ligesom seriens andre solcremer, vandfast i sin formel. Som noget helt særligt er Biotherm Waterlover Face Suncreen i øvrigt et anti-age solfilter, som mindsker risikoen for dannelsen af pigmentering. Alt i alt er det en ganske luksuriøs ansigtssolcreme til dig, der vil give din hud det allerbedste.

Find Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 30 lige her og find Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 50+ lige her.

https://imgix.femina.dk/2023-06-27/biotherm.jpg
https://imgix.femina.dk/2023-06-27/foto2.jpg
Foto: Unsplash

Hvor høj SPF skal man bruge?

Det er ikke bare vigtigt at bruge solbeskyttelse, men i ligeså høj grad at bruge en, som beskytter nok. Regn med at bruge minimum SPF 15 i Danmark og SPF 30 sydpå. Vil du gerne være helt på den sikre side, kan du vælge at bruge minimum SPF 30 altid.

Så meget beskytter solcreme med forskellig faktor:

– SPF15 blokerer 93% UVB-stråler

– SPF30 blokerer 96,7% UVB-stråler

– SPF 50 blokerer 98% UVB-stråler

Her er det naturligvis også vigtigt at huske, du bør bruge den anbefalede mængde solcreme: én håndfuld til én krop. Bruger du mindre end det, kan du ikke være sikker på, om du er beskyttet nok mod solens stråler.

De tre solråd

Vil du være på den helt sikre side, når det kommer til solbeskyttelse, kan det være en god idé at have Kræftens Bekæmpelses solråd med dig, når du går ud i sommersolen.

Skygge: Næsten halvdelen af dagens UV-stråling falder mellem 12.00-15.00, og derfor anbefales det, at du søger sol-ly midt på dagen.

Solhat: Har du ikke mulighed for at være i skyggen, er det en god idé at bruge en solhat for at beskytte kroppen med tøj. Ifør dig en langærmet t-shirt og brug en bredskygget hat.

Solcreme: Solcremen blokerer størstedelen af solens stråler, hvis du bruger den rigtigt. Derfor er det den klare anbefaling, at du bruger solcreme, når du er ude i solen – også uden for tidsrummet 12.00-15.00.

Læs også