https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/makeup-og-hudpleje/2013/04/1315-saadan-holder-du-huden-ung-laengst-muligt/1316-saadan-holder-du-huden-ung-laengst-mulig-stor.jpg
Skønhed

Hudpleje: Sådan holder du din hud ung længst muligt

17. april 2013
af Charlotte Hallbæck
Foto: Pantherstock
Drømmer du om stadig at have smuk, strålende og naturlig lækker hud – også når du runder de 50? Din hudpleje er ikke alt. I stedet gælder det om at passe godt på din hud allerede fra en tidlig alder.

Vi bruger rigtig mange penge på hudpleje og skønhedsprodukter hvert år. Bare i Danmark brugte vi i 2012 for over 1,8 milliarder kroner, viser tal fra brancheforeningen SPT. Men jagten på smuk og naturlig hud behøver faktisk ikke være specielt dyr.

Ifølge kosmetolog og makeupartist Sandie Winkel, er der nogle relativt simple skønhedsvaner, der kan hjælpe med at bevare din hud ung og spændstig.

Flere af Hollywoods mest kendte stjerner er bestemt ikke tilhængere af naturlig skønhed, og har fået hjælp til at bevare deres ungdommelige udseende. Er det for meget? Se billederne på her og døm selv

- Man kan smøre sig ind i nok så mange dyre cremer, bruge nok så mange penge på hudpleje og dække sorte rande med markedets bedste concealer, men hvis det grundlæggende ikke er på plads, ja, så hjælper det knap så meget. Får du f.eks. ikke nok søvn eller vand, kan det næsten være ligegyldigt, hvor mange penge, du bruger på dyre cremer og hudpleje. I virkeligheden kan man komme langt med at være lidt god ved krop og sjæl, siger Sandie Winkel.


Sådan får du smuk hud - Sandie Winkels 4 gode råd:

1. Få masser af søvn. Din hud restitueres om natten, og samtidig sørger en god nats søvn for, at du ikke er plaget af poser og mørke rande under øjnene.

2. Drik masser af vand - huden har ligesom resten af kroppen brug for at blive vandet, så den ikke dehydrerer og bliver slap og kedelig at se på. En anden gavnlig effekt er, at vandet hjælper med at transportere/rense affaldsstofferne ud.

3. Spis masser af sund mad. Avokado, nødder, fed fisk og olier er alle med til at smøre huden indefra og hjælper næringsstofferne med at optages i cellerne.

4. Husk solcreme, solhat og siesta - de ultraviolette stråler fra solen er den største synder, når det kommer til ældning af huden. Og så er det bestemt også værd at påpege, at du samtidig forøger din risiko for hudkræft.

Læs også