https://imgix.femina.dk/media/article/1405_seks_typiske_oejenbrynskiks.jpg
Skønhed

Her er seks typiske øjenbryns-kiks

23. januar 2014
af Lisbeth Madsen, NewsDesk
Har du uregerlige øjenbryn, eller er du kommet til at gå lidt for hårdt til den med din pincet, så du har fået plukket for mange af de små hår væk? Sådan redder du dine øjenbryn og gør dem helt perfekte.

Dine øjenbryn er en del af dit ansigts natulige ramme, og derfor spiller de faktisk en vigtig rolle og skal trimmes og passes lige som resten af dig. Men hvordan er det nu perfekt formede øjenbryn ser ud, og hvad gør du, hvis dine egne ikke helt lever op til forskrifterne?

Skønhedsskribenten Jaclyn Sciara forklarer til Womenshealthmag.com, hvordan du skaber smukt buede bryn og fylder de steder ud, hvor du eventuelt mangler brynhår, uden at de kommer til at se optegnede ud.

LÆS OGSÅ: Billedgalleri - se stjernernes smukke (og kiksede) øjenbryn

Her er hendes liste over seks klassiske fejl eller mangler, som vores øjenbryn har og hendes råd til, hvordan du hurtigst muligt fikser dem:

1. Du mangler buen på dine øjenbryn

Er du begavet med øjenbryn, der ikke har en naturlig bue, og som derfor tynger dit øjenområde nedad? For at skabe den feminine bue, så skal du blot bruge børsten på din vippekam eller en rengjort mascarabørste, så du kan frisere og styre dine brynhår. Brug børsten, så du former en vinkel med hårene, du skal simpelthen skabe illusionen om en bue ved at styre hårenes retning. Hvis du bruger en klar øjenbrynsmascara kan du fiksere brynene sådan, så holder de lidt bedre. Slut af med at lægge lidt highlighter lige under den ydre halvdel af dit øjenbryn.

2. Du har overplukket brynene

Blev du lidt for ivrig med pincetten, og mistede du overblikket, så du nu har alt for tynde eller korte øjenbryn? Køb en øjenbrynsblyant, der er to farvenuancer lysere end din egen og læg den med små strøg, der skal simulere, at der rent faktisk er hår til stede. Slut af med pudder og sørg for, at du ikke har fugtede eller fedtede bryn, da pudderet så vil lægge sig ujævnt.

LÆS OGSÅ: Sådan får du de perfekte øjenbryn - tips fra makeupartisten

3. Rødme efter voksning

Hvis du er allergiker, skal du være forsigtig med at bruge voks. I visse tilfælde kan det måske være en god idé at tage antihistaminer på forhånd, så du ikke reagerer på voksen, men er det allerede for sent, og du er rød og hævet, så læg et lag vaseline på det røde område, gerne hen over natten også.

4. Skaldede pletter

Er du så uheldig at have fået områder med skaldede pletter i dine øjenbryn, så benyt øjenbrynspudder, og børst et tyndt lag på med en brynbørste. Brug derefter børsten på din vippekam for at sprede farven jævnt ud. Prøv evt. at bruge et øjenbrynsserum for at se, om det kan få dine hår til at gro ud igen.

Her er makeuptricket, der gør dig yngre. Se mere på Femina.dk

5. Buskede øjenbryn

Har du nærmere to skovsnegle, end du har øjenbryn, og peger hårene i alle retninger, så er der ingen vej uden om at trimme lidt i dem. Du skal bruge en lille saks til formålet samt en vippekam. Børst hårene opad, og klip dem, der er for lange. Børst derefter hårene nedad, og lav samme nummer. Friser til sidst dine hår, og hold dem på plads med en gennemsigtig øjenbrynsmascara.

6. Mistet for mange hår ved trimning

Har du plukket, vokset eller barberet for mange hår væk, så forsøg med et øjenbrynsserum for at få processen til at gå lidt hurtigere i forhold til hårenes vækst. Fyld de bare områder ud med en øjenbrynsblyant, indtil dine hår er kommet tilbage.

Læs også