Her er de bedste aftersun, som plejer, køler og beroliger
Skønhed

Her er de bedste aftersun, som plejer, køler og beroliger

27. juli 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash
En god aftersun kan gøre underværker efter en dag på stranden – især, hvis du har glemt solcremen. Her er vores favoritter inden for aftersun, der virker plejende, kølende og fugtende på huden efter en dag under solens stråler.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Når det er sommer, elsker vi at bruge dagene udendørs med solbadning på stranden. Men solens stråler kan mærkes på huden efter en hel dag på stranden eller i storbyens gader – og vi begynder at længes efter en afslappende aften på sofaen og en kold drink, der kan slukke tørsten.

Faktisk har vores hud også brug for at brug for masser af ro og fugt efter en dag i sommervarmen. Huden skal nemlig beroliges, blødgøres og – vigtigst af alt – fugtes godt igennem, når den har været længe i solen. Heldigvis er der en simpel kur mod tør og stram solhud: En god aftersun.

I denne artikel guider vi dig gennem vores favoritter inden for kølende, beroligende og fugtende aftersun.

Vores favoritter: Aftersun, der plejer, køler og fugter

Scroll ned for at læse mere om produkterne. Herunder får du også svar på alle dine spørgsmål om aftersun.

 • Bedste kølende aftersun

Posthelios Aftersun fra La Roche-Posay

 • Bedste aftersun til tør hud

Aftersun Moisture Lotion fra Nivea

 • Bedste aftersun-spray

After Sun Repair Spray fra Rudolph Care

 • Bedste beroligende aftersun

After Sun Rescue Balm fra Clinique

 • Bedste aftersun til sensitiv hud

Aftersun Lotion fra Matas Natur

 • Bedste aftersun-gel

Aloe Vera Gel Repair fra Avivir

 • Bedste aftersun til ansigtet

Pre & After Sun serum-lotion fra Karmameju Skincare

 • Bedste aftersun på budget

After Sun Lotion fra Derma

Her er de bedste aftersun, som plejer, køler og beroliger

Hvad er aftersun?

En aftersun er en lindrende, fugtgivende og plejende creme, som fungerer som et boost til en solramt hud efter en dag i sommervarmen. En bodylotion kan sagtens føles skøn på huden, men en aftersun er mere effektiv, når huden føles tør, stram og varm som følge af for meget sol.

En aftersun fungerer ved at tilføje ingredienser til huden, som er specifikt udvalgt til at berolige huden, når den har været udsat for solens UV-stråler.

Hvilke ingredienser skal du gå efter i en aftersun?

En aftersuns primære opgave er at fugte din solramte hud, og derfor kan du med fordel kigge efter fugtende ingredienser.

En ingrediens, vi tit går efter, når vi vælger aftersun, er aloe vera. Det er ikke uden grund, for aloe vera er fantastisk til at reducere rødme og irritation.

Er du på jagt efter en ægte fugtbooster, skal du gå efter hyaluronsyre. Ingrediensen fugter og sørger for, at huden ikke bliver tør. Gå efter glycerin, hvis du gerne vil give huden endnu mere fugt og samtidig blødgøre den.

En sidste skøn ingrediens til den solramte hud er E-vitamin, som reparerer huden, når den har været udsat for solens skadelige UV-stråler.

Disse ingredienser hjælper ikke alene med at berolige og pleje huden – de bidrager også til at forlænge din glød.

Hvornår skal du bruge aftersun?

Sørg for at pleje din hud med aftersun, når du har været ude i solen hele dagen, eller du er kommet hjem efter nogle timer på stranden. Uanset om du er blevet rød eller ej, er det rart at pleje og tilføre fugt med en god aftersun pleje. Føles huden tør og stram, eller er du rent faktisk blevet rød, kan du berolige og hydrere den med aftersun.

Hvordan bruger du aftersun?

Start med at tage et bad, og vask sand, sved, skidt og solcremerester huden. Skidtet kan gøre det svært for din aftersun at trænge ordentligt ind i huden. Et mildt og fugtgivende rensemiddel, for eksempel med hyaluronsyre eller glycerin, kan bruges. Smør aftersun på, når din hud har brug for det, indtil huden ikke længere føles tør, stram og irriteret.

Her er de bedste aftersun, som plejer, køler og beroliger

Vores favoritter: Årets bedste aftersun 2023

Her er de bedste aftersun, der kan redde en tør, irriteret og solvarm hud, efter den har været ramt af solens UV-stråler.

Bedste kølende aftersun: Posthelios Aftersun fra La Roche-Posay

La Roche-Posay er med deres cremer, der alle indeholder thermalsk kildevand, sande mestre, når det kommer til hudpleje – og Posthelios Aftersun er absolut ingen undtagelse. Den lette gelé, der både køler, fugter og beroliger, er fyldt med antioxidanter, som straks går ind og plejer solstresset og kløende hud. Posthelios Aftersun kan bruges til både kroppen og ansigtet, og den fungerer upåklageligt uanset hvilken hudtype, du har.

Du kan læse mere om Posthelios Aftersun fra La Roche-Posay her

Bedste kølende aftersun: Posthelios Aftersun fra La Roche-Posay

  Køb Posthelios Aftersun lige her

   Bedste aftersun til tør hud: Aftersun Moisture Lotion fra Nivea

   Har du tendens til tør hud, er det lækkert med en creme, der fugter helt i dybden. Er du samtidig blevet solbrændt, er det heldigt, at der findes en fremragende aftersun, der tager højde for både tør og skoldet hud. Her taler vi selvfølgelig om Niveas Aftersun Moisture Lotion, der fugter i op til 48 timer, og som, på grund af ingredienser såsom aloe vera og hyaluronsyre, virker beroligende på huden. Som et ekstra plus er cremen fri for parabener og mineralolie.

   Bedste aftersun til tør hud: Aftersun Moisture Lotion fra Nivea

   Køb Aftersun Moisture Lotion lige her

   Bedste aftersun-spray: After Sun Repair Spray fra Rudolph Care

   Er du ikke til fedtede fingre, er aftersun-sprays en nem løsning, der hurtigt giver huden førstehjælp efter mange timer i solen. Vores helt klare favorit i dén kategori er After Sun Repair Spray fra Rudolph Care, der lindrer og køler solkysset sommerhud på grund af dens gode ingredienser som agurkeekstrakt, aloe vera og havtorn. Samtidig er aftersun-sprayen fri for de 26 allergene parfumestoffer og mærket med både Svanemærket og Vegan Trademark, og den er derfor særligt god til sensitiv hud.

   Bedste aftersun-spray: After Sun Repair Spray fra Rudolph Care

   Du kan købe After Sun Repair Spray her

   Bedste beroligende aftersun: After Sun Rescue Balm fra Clinique

   After Sun Rescue Balm fra Clinique ligger i den dyre ende af aftersun-skalaen, men den er altså også drøngod. Når uheldet først er ude, beroliger cremen den solskoldede hud og virker reparerende samtidig med, at den minimerer risikoen for afskalning. Den er derfor også ideel, hvis du drømmer om lækker hudpleje, der strækker sommergløden så langt som muligt. Cremen, der er olie- og parfumefri, kan desuden bruges til både krop og ansigt uden at tilstoppe porerne, og den er derfor en af vores helt store favoritter i år.

   Bedste beroligende aftersun: After Sun Rescue Balm fra Clinique

   Du kan købe After Sun Rescue Balm lige her

   Bedste aftersun til sensitiv hud: Aftersun Lotion fra Matas Natur

   Aftersun Lotion fra Matas Natur kan faktisk lidt af det hele: Den er miljøvenlig, parfumefri og med økologiske ingredienser – og samtidig virker den kølende, fugtende og beroligende på solskadet hud. Produktet er desuden vegansk, Svanemærket, RSPO-certificeret og mærket med Den Blå Krans, og cremen er dermed det perfekte bud på en aftersun til sensitiv hud, som helst skal have milde cremer, der ikke irriterer.

   Læs mere om Aftersun Lotion fra Matas Natur her

   Bedste aftersun til sensitiv hud: Aftersun Lotion fra Matas Natur

   Du kan købe Aftersun Lotion lige her

   Bedste aftersun-gel: Aloe Vera Gel Repair fra Avivir

   Trænger din hud til akut førstehjælp efter en forbrænding, er gelen fra Avivir et rigtig fornuftigt bud på en aftersun, der reparerer og køler med det samme. Gelen, der er er vegansk og økologisk, er desuden god mod soleksem, småskrammer, insektbid og frostskadet hud, og det er derfor lidt af et vidundermiddel at have liggende i skabet, hvis uheldet først er ude.

   Bedste aftersun-gel: Aloe Vera Gel Repair fra Avivir

   Køb Aloe Vera Gel Repair her

   Bedste aftersun til ansigtet: Pre & After Sun Serum-lotion fra Karmameju Skincare

   En af de bedste aftersun-cremer til ansigtet fungerer også godt til kroppen, og det er derfor et skønt 2-i-1-produkt, Karmameju Skincare har fyldt tuben med. Cremen kan, som navnet antyder, med fordel bruges både før og efter ophold i solen, fordi den er skabt til at fugte og styrke hudens balance året rundt. Ingredienslisten er fyldt med gode elementer som hyaluronsyre, aloe vera og kamilleblomstekstrakt, og Pre & After Sun Serum-lotion står derfor højt på listen over vores favoritter.

   Læs mere om Pre & After Sun serum-lotion fra Karmameju Skincare her

   Bedste aftersun til ansigtet: Pre & After Sun serum-lotion fra Karmameju Skincare

   Du kan købe Pre & After Sun serum-lotion her

   Bedste aftersun på budget: After Sun Lotion fra Derma

   Det kan godt være, at After Sun Lotion fra Derma er vores bedste budget-bud, men det betyder absolut ikke, at det, man får, er et budget-produkt. I stedet er det en aftersun, som ikke flænser pengepungen og stadig giver følelsen af hverdagsluksus, når den trænger ind i huden og både plejer, fugter og beroliger efter en dag i solen. Derudover er den parfumefri, vegansk, Svanemærket og AllergyCertified, og som om at dét ikke var nok, er produktet også lavet, så det passer til alle hudtyper. Vi er, kort sagt, vilde med den.

   Læs mere om After Sun Lotion fra Derma lige her

   Bedste aftersun på budget: After Sun Lotion fra Derma

   Læs også