Guide: Årets bedste leave-in-balsam
Skønhed

Her er de 8 bedste bud på leave in-balsam til håret

28. juni 2023
Redaktionen
Foto: Unsplash og PR
Døjer du med tørt og kruset hår, er en god leave in-behandling til håret lige noget for dig. Vi har her samlet en oversigt over de bedste hårprodukter, der plejer og tæmmer håret hele dagen lang.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Et nyere skud på stammen inden for hårpleje er de populære leave in-behandlinger, der giver blødt, skinnende og stærkt hår. Krøllet eller glat, naturligt eller farvet – stort set alle hårtyper vil have gavn af at bruge leave in-balsam, men behandlingen er især god, hivs du har tørt, skadet eller kruset hår.

Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, og hvilken der passer bedst til dig, har vi her samlet en lang række muligheder, der giver håret glans på ingen tid.

Årets bedste leave in-balsam og leave in-creme:

Scroll ned for at læse længere anmeldelser af produkterne.

  • Bedste leave in-treatment

Leave-In Molecular Repair Hair Mask fra K18

  • Bedste leave in-creme

No. 6 Bond Smoother fra Olaplex

  • Bedste leave in-lotion for glans

K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil fra Joico

  • Bedste leave in-creme til krøllet hår

Curl Manifesto Créme De Jour Fondamentale Leave-in fra Kérastase

  • Bedste leave in-spray for volume

Blow. Dry Ever. Lift fra Kevin Murphy

  • Bedste leave in-creme til kruset hår

Defrizz Cream fra L’anza

  • Bedste veganske leave in-creme

Structure Repair Leave In Cream fra Maria Nila

  • Bedste økologiske leave in-creme

Finishing Leave-In Treatment 60 ml fra Rahua

Leave in-produkter af alle slags låner meget inspiration fra hudpleje som BB-cremer og -primers, serum og lotions. Vi har samlet de bedste produkter i alle kategorier, som plejer og lægger fundamentet for et blødt hår uden krus. Og det skal selvfølgelig ikke vaskes ud.

Hårpleje 2023: Årets bedste leave in-balsam

Guide: Her er årets bedste leave in-produkter

Her er favoritterne i alle kategorier. Creme, spray, lotion – hvilken version foretrækker du?

Bedste leave in-behandling: Leave In Molecular Repair Mask fra K18

Sidste års mest omtalte hårprodukt var klart Leave In Molecular Repair Mask fra K18 – og med god grund. Formlen er et cremet leave-in produkt, der på sigt kan forvandle ekstremt skadet hår til sundt, velplejet og modstandsdygtigt hår. Brug cremen i håndklædetørt hår efter en hårvask med shampoo, tag en lille mængde Leave In Molecular Repair Mask, og lad det virke i mindst fire minutter før føntørring eller anden brug af varme. Og resultatet? Skinnende, glat, blødt og stærkt hår.

Leave In Molecular Repair Mask fra K18

Bedste leave in-creme: Bond Smoother No. 6 fra Olaplex

Hvis du ikke er parat til at blive overøst med hårkomplimenter, er Bond Smoother No. 6 ikke noget for dig. Den tykke leave in-creme fjerner krus og frembringer i stedet glans. Den fugter håret og er samtidig varmebeskyttende op til 160 grader, hvilket gør leave in-cremen til et fantastisk 2-i-1 produkt til dig, der gerne vil forkorte din hårplejerutine. Produktet er desuden vegansk.

Bond Smoother No.6 fra Olaplex

Læs mere om Bond Smoother No. 6 fra Olaplex og køb den her

Bedste leave in-lotion for glans: K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil fra Joico

Joico har flere lækre leave in-produkter i både lotion og olie, men blandt favoritterne findes K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil med anti frizz-effekt. Den er nem at fordele i håret og har en dejlig duft. Olien både styrker, beskytter og reparerer håret og giver blødt og glansfuldt hår, der holder helt indtil næste vask.

K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing Oil fra Joico

Bedste leave in-creme til krøllet hår: Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale leave-in fra Kérastase

Hvis du har krøllet eller bølget hår, genkender du sikkert, at dit hår nemt føles kruset og tørt. Udover at reducere krus og gøre dit hår blødt, kan det rigtige leave in-produkt også give dine krøller et flot løft. Og det er her, Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale Leave-in virkelig brillerer. Cremen giver håret masser af fugt og virker varmebeskyttende op til 230 grader. Fransk frisørluksus når det er allerbedst.

Curl Manifesto Crème De Jour Fondamentale leave-in fra Kérastase

Bedste leave in-spray for volumen: Blow. Dry Ever. Lift fra Kevin Murphy

Kevin Murphys geniale produkt Blow. Dry Ever. Lift er en hybrid mellem fugtgivende balsamspray, der modvirker krus, varmebeskyttelse og volumengivende spray. Sprayen bruges sammen med en hårtørrer eller varmluftsbørste og får virkelig håret til at løfte sig- Den volumengivende spray giver også hold til håret, og volumen holder sig flot hele dagen.

Blow.Dry Ever.Lift fra Kevin Murphy

Bedste leave in-creme til kruset hår: Keratin Healing Oil Defrizz Cream fra Lanza

Indholdet i denne flaske giver alt og lidt til. Den lette leave in-creme har varmebeskyttelse op til 260 grader, UV-beskyttelse, er farvebevarende og en rigtig fighter, når det kommer til krus. Ikke et eneste strå står i nogen anden retning, når Keratin Healing Oil Defrizz Cream har fået lov at virke.

Keratin Healing Oil Defrizz Cream fra Lanza

Læs mere om Keratin Healing Oil Defrizz Cream fra Lanza og køb den her

Bedste veganske leave in-creme: Structure Repair Leave-in Cream fra Maria Nila

Maria Nilas Structure Repair Leave-in Cream er en cremet og dejlig leave in-creme, der er særligt velegnet til tørt og beskadiget hår. Cremen, der indeholder algeekstrakt, virker fugtende og giver håret både styrke og glans. Det bedste resultat fås, hvis produktet tilføjes håndklædetørt hår før føntørring.

Structure Repair Leave-in Cream fra Maria Nila

Bedste økologiske leave in-creme: Leave In Treatment fra Rahua

Man kan godt kalde Rahuas Leave-in-behandling for lidt af en guldkrukke. Produktet er helt naturligt fremstillet med rahuaolie, virker varmebeskyttende og tæmmer selv det mest krusede hår, der i stedet kommer til at fremstå glansfyldt. Cremen forebygger mod spaltede spidser, så på sigt hjælper den også håret til at vokse både stærkere og længere – og hvem drømmer ikke om det?

Leave In Treatment fra Rahua

Læs mere om Leave In Treatment fra Rahua og køb den her

Hvad er leave in-conditioner?

Leave in-balsam, eller leave in-conditioner som det også kaldes, er, præcis som navnet antyder: En lettere balsam, der sprøjtes ind i håret, når det trænger til ekstra fugt. Den tynde væske fugter, løsner sammenfiltringer og giver let glans. Produktet skal, i modsætning til almindelig balsam, ikke skylles ud af håret, men derimod blive i indtil næste vask for et plejende og glansfuldt udtryk.

Hvordan virker en leave in-creme?

En leave in-creme er en tykkere creme eller lotion, der giver endnu mere fugt end en leave in-balsam, men som heller ikke skal vaskes ud. Produktet påføres bedst i håndklædetørt hår, og typisk vil man opnå det bedste resultat, hvis håret derefter føntørres med en god hårtørrer, der efterlader lokkerne fyldt med volumen.

Yndlingsprodukter til håret: Leave in-balsam

Hvordan bruger jeg leave in-produkter?

Det afhænger af, hvilket leave in-produkt, det er, men generelt er leave in-produkter bedst påført i håndklædetørt hår. En leave in-balsam kan også påføres i små mængder i tørt hår, hvis du har brug for hjælp til rede filtre ud.

Generelt er det vigtigt at huske, at leave in-produkter ofte er meget drøje i brug. Påfør lidt og tilføj mere, hvis du synes, det er nødvendigt. Husk også, at mange produkter aktiveres i forbindelse med varme.

Denne artikel blev første gang udgivet på ELLE.se. Dette er en redigeret version.

Læs også