gråt hår
Skønhed

Gråt hår: Sådan bliver du glad for det

23. juli 2020
af Lene Huusmann og redaktionen
Foto: Shutterstock. Udgivet første gang den 23. januar 2018
Det har længe været på mode at lade gråt hår vokse ud, så der er ingen grund til panik, hvis du har spottet de første sølvfarvede strå. Gråt hår er nemlig rigtig flot! Her guider vi dig til, hvordan du får den smukkeste grå manke.

Er de første grå hår begyndt at dekorere frisuren? Eller har du allerede spottet dem for et stykke tid siden? Feminas skønhedsredaktion giver dig de bedste råd til, hvordan du får det bedste ud af den grå manke. Gråt hår er nemlig ikke en dårlig ting.

Det er en del af naturens gang, at vi på et tidspunkt skal bære en grå hårpragt.

Vi kan enten bekymre os om det, eller vi kan se det som en mulighed og som noget smukt. Heldigvis har tiderne skiftet fra dengang, hvor vi ikke brød os om at se så meget som et enkelt gråt hår på vores hovedet.

Og det er vi glade for - for den grå manke er jo virkelig flot!

Hvornår er det normalt at få gråt hår?

Ifølge Netdoktor.dk vil vi alle næsten blive gråhåret med tiden. Oftest er det blot nemmere at se på mørkhårede end på lyshårede.

Typisk vil de fleste være gråhåret, når de er omkring 60 år og opefter.

Nogle får måske deres første grå hår tidligt, men de fleste er først helt gråhåret omkring 60 års alderen.

Kilde: Netdoktor.dk

Hvad kan man gøre ved gråt hår?

Der er ingen tvivl om, at gråt hår klæder alle kvinder. I takt med at det bliver mere og mere populært at se naturlig ud og omfavne og hylde den måde, den individuelle krop ser ud på, bliver gråt hår også i højere grad anset for at en smuk del af det at blive ældre.

gråt hår

Men selvom vi elsker gråt hår, ved vi godt, at overgangen fra den ene til den anden farve kan volde lidt problemer med frisuren. Tydelige udgroninger i håret er noget, der kan irritere de fleste. Og det er nok også på dette tidspunkt, at vi overvejer at farve de grå hår over i stedet for at tage skridtet ud i livet som gråhåret.

Men hold igen på farveladerne. Overgangen til gråt hår behøver slet ikke være så strid. Start med at få lagt highlights i håret i en passende farve, som gør, at de nye grå hår blender mere og mere naturligt ind.

Tag en snak med din frisør om, hvordan hun kan hjælpe dig med overgangen til gråt hår. Et par enkelte ture til frisøren i begyndelsen af den gråhårede tilværelse vil spare dig for mange farvninger senere.

Guide: Shampoo og pleje til gråt hår

Hvis mere end 50 procent af dit hår er gråt, er det en god idé at bruge en blonde-shampoo, som indeholder blå farve, der holder håret mere klart. På den made undgår du, at det grå hår får et gulligt skær og bevarer en smuk frisure.

En blonde-shampoo kan hjælpe dig af med det gullige skær, man kan få i gråt hår.

Kevin Murphy, Blonde Angel Wash, 250 ml til 216 kr.

Ekstra pleje til gråt hår

De grå hår er mere porøse og bliver derfor nemmere skadet. Det skyldes, at lipidfilmen, som normalt ligger en beskyttende hinde om hårstråene, langsomt forsvinder og hovedbunden bliver mere tør.

Der bliver længere imellem hårsækkende, og håret bliver tyndere og en anelse mere stift i strukturen. Hvis du passer og plejer gråt hår, behøver skrøbeligheden ikke at være en hindring for, at du kan få det fineste grå hår, som du bør bære med stolthed.

Tilfør derfor ekstra fugt til dit hår, og plej det med hårolie så ofte som muligt.

En hårkur gør også underværker i overgangen og giver blødhed og intens fugtpleje til det ellers tørre grå lokker.

En hårkur gør underværker for det porøse grå hår

BC Schwarzkopf, Repair Rescue Treatment, 200 ml til 149 kr.

For at tilføje fugt til håret er det en god ide at pleje dit grå hår med hårolie så ofte som muligt.

Zenz, Treatment Healing Sense No. 98, 100 ml til 339 kr.

Tilfør glans til dit grå hår

Hvis du har været mørkhåret hele dit liv, og lader dit grå hår vokse ud, så vil du muligvis lige skulle vænne dig til den lysere farve efter overgangen. Du vil måske også føle, at dit hår mangler glans.

Mørkt hår er nemlig af natur ofte mere glansfuldt, hvilket dine nye grå lokker vil få en anelse svært ved at leve op til. Sørg derfor for at bruge produkter, som tilfører glans.

Sørg for at bruge produkter, som tilfører glans til gråt hår

Davines Your Hair Assistant Definition Mist, 200 ml til 240 kr.

Nye vaner til gråt hår

Selvom du så småt er gråhåret eller er ved at blive det, så er det ikke ensbetydende med, at du helt føler dig klar til at være det. Hvis du har det sådan, så kan du for eksempel gøre noget ekstra ud af andre facetter. Det kan være en ændring i dit tøj, din makeup eller din hårlængde.

Nogle kvinder skynder sig at klippe håret kort, så snart de ser et gråt hår. Der er ingen grund til at klippe frisuren kort, bare fordi du er ved at blive gråhåret.

Du kan sagtens have lange, smukke, grå lokker, når du er gråhåret. Det at lade håret være langt kan endda give dig et mere friskt look. Du kan altid sætte håret op i en opsat frisure, hvis du føler for det.

Se videoen: Fra farvet til gråt hår

Nedenfor kan du se, hvordan du kan gå fra farvet hår til den flotte grå farve.

Læs også