https://imgix.femina.dk/media/64ce33afabe2400bbdc662488b8ec1b2.jpg
Skønhed

Backstage skønhedstips fra beautyspace.dk

13. december 2011
af Anette Kristine Poulsen, beautyspace.dk
Virker det? Holder det? Og hvordan kan DU snuppe tendensen? Få de bedste insider-tips fra Danmarks ukronede skønhedsblog-dronning, Anette Kristine Poulsen. Anette har arbejdet i skønhedsbranchen i hele sit liv, sidder i juryen til Danish Beauty Award og ved alt om de nyeste trends – både i Danmark og i det store udland. Følg med hver uge – det bliver kønt, og absolut ikke kedeligt!

Læs mere på Anettes beautyblog beautyspace.dk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/feaa3427b0fa4f93a5f9f1425de493b9.jpg
5 grunde til at besøge en Aveda-salon

En veninde entrede en dag - intetanende om konceptet - en Aveda-salon i New York for første gang. Efter en rum tid spurgte hun måbende: "Sig mig, kan jeg ikke BARE blive klippet?" Niks. Et utal af tætpakkede sansepåmindelser gør traditionelle frisørærinder sekundære. Inklusive klipperiet. Her bliver du tvunget til at lukke øjnene, når et fantastisk sansetrip, begynder: Mens dine ører masseres med blid musik, placeres rygende varm økologisk lakridsrods-te (grund nr. 1) i tilpas afstand til at få ahhh-faktoren vakt. Så kommer de dybe, humørafstemte vejrtrækninger med oliepåvirkning, udvalgt efter, om du trænger til afstressning eller energi (grund nr. 2). Endelig lander en nakke-, skulder- og hovedbundsmassage (grund nr. 3) - og SÅ kan du blive klippet! Nu har Aveda fået sit eget hus. På Frederiksberg. Jeg overvejer at flytte ind. For hvor tager han fejl, den fyr, der for nogle år siden sagde til mig, at vi i fremtiden ville klaske os selv på lårene af grin over, hvor meget tid vi har brugt på at ligge og marinere i diverse spabade. Jeg bliver ALDRIG træt af at få varme håndklæder i nakken (grund nr. 4), mens gode massagehænder danser hen over huden og spænder op, løsner og gør så godt (grund nr. 5), at skuldrene falder ned, hvor de hører hjemme.

Lidt golddigger er man vel altid?
Glem almindelig overlak og mat effekt - nu handler det om BIG TIME-shine og -glam. Og helst med ekstra overdrivelse. Se nu eksempelvis Gold Digger fra danske Fnug: Guldglasur til fingerspidserne! Så ikke nok med, at den virker som forstærkning og beskyttende topcoat - ægte guldpartikler sørger for at give den sidste finish i en tid, hvor ingen kan få for meget glam eller guld. 125 kr.
https://imgix.femina.dk/legacy/media/cbb038cb1bc1470993b3f432f7c280b1.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/13a8c2a5f918488890cbba7bfa5c6666.jpg
Øjenåbner
Øjenskygge i fartstriber helt op til brynet vækker ikke umiddelbart gode minder. Alligevel er det netop øjenskyggen, der oftest går hen og bliver ramt af hverdagens centrifuge med samme evindelige farve og facon. Linsen har her fanget et Dior-catwalk-øje så tæt på, at det faktisk egner sig til at copy-paste hjemme foran spejlet. Med lidt øvelse ...

Drama-darlings
Overdrivelse og stjernenykker har ramt sæsonens negle. Hovedreglen er: Jo længere, jo bedre, og derudover: Med alt, hvad du tør stikke fingrene i af kolorit. Længden skal være elegant-oval og ikke mormor-spids. Men fortvivl ikke, hvis du er til det korte look, som er mindst lige så hot. Her er farverne bare afdæmpede og naturlige. Foto: Creative Nail Design
https://imgix.femina.dk/legacy/media/fc5e3de093bb4d5abf01e472fc67f0d6.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9a5e83c8db1c45a6a2eb89ea82a9dcdc.jpg
Slå stregen med en indbygget øjenåbner

Mystikol er blandt mine favoritter. Og næh - det er ikke, fordi du først skal høre om: "Ihh og åhh så fin og fed en streg." Kohlen har fået et forspring (hos mig), fordi Jane Iredales evne til at bruge gode ingredienser konsekvent bliver fremhævet af to damer, der i ekstrem grad har gjort deres hjemmearbejde, i bogen "No More Dirty Looks". Og jo, så er den genial at svinge med på øverste øjenlåg, tæt på vippekanten (noget, der i øvrigt giver et løft til hele ansigtet ifølge makeupartist Bobbi Brown, som dog nok bruger sine egne kohl-penne). Endelig er der en lys øjenåbner-skygge i den modsatte ende af Mystikol.
NB: Og jo, Mystikol fik en fornem nominering til Danish Beauty Award 2011.

Slut med at råstege

Der hænger et skilt, som reklamerer med nye solarierør lige ved min lokale Netto. Og prisen ... hvad pokker sker der lige for den? Fem kroner (!) koster en omgang sol. Under nye rør vel at mærke. Da jeg i 90'erne lod remoten til min hud sidde i solariets æggeur, kostede en omgang 25 kroner. Et prisfald på flere hundrede procent må heldigvis sige noget om udbud og efterspørgsel? Anyway så spurgte en veninde, om jeg skulle skrive om øllebrødskrig, da hun så dagens foto. Næh, jeg vil bare vise dig, hvad solen er i stand til. Og jo, jeg ved det. For den har været min årelange soulmate. Både den på himlen og den rørlagte. Mit sol-eventyr stoppede først, da jeg i begyndelsen af mine 30'ere fik et wake-up call, fordi en hudlæge begyndte at råbe op om udløbsdato.
SNUP TIPPET: Klog af erfaring bliver jeg derfor utilpas, når jeg ser 18-årige (eller andre) råstege i solarier. For mit eget vedkommende har tusindvis af solcremer, daglig lavpraktisk hjemmepleje og lidt laser givet god hud igen.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/646e00e0ef9f4a0f92f26e52b52b8304.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a1c18061c1494c1f8b336c54956a721d.jpg
En af bloglands dejlige madammer

Jeg får dagligt mails fra håbefulde unge mennesker, som SÅ gerne vil arbejde i skønhedsbranchen. Og der er jo et hav af muligheder - men hvorfor ikke lægge ud med at følge en rigtig beauty-insider som Eva Marie Sihm. Hun PR-jobber for Elizabeth Arden, og jeg forelskede mig i Sihms blog, fra den dag hun begyndte at tage en Britney Spears-papfigur med i køkkenet, når hun trængte til ekstra fashionabelt selskab. Du kan følge hendes - Eva Maries altså - fagre vilde og til tider vanskelige verden på evamariesihm.com

Baglæns hårvask

Jeg var flyvende, da jeg for nylig mødte 69-årige Horst Rechelbacher. Den holistiske hårekspert, forfatter og stifter af Aveda er nu så milliardlangt fremme, at han laver den sejeste hudpleje og makeup udelukkende baseret på fødevaregodkendte ingredienser og plantestamceller (har lige hevet Organic Monitors fornemme pris hjem for dét mest autentiske øko-brand). Hans tip til smukt hår er baglæns hårvask: 1. Begynd med olie og en hovedbundsmassage. Red igennem, og skyl. 2. Brug balsam i hele håret, og skyl. 3. Så lander shampooen - filtrer lokkerne, krammes en anelse olie i. Hele ideen er, at hår og hovedbund vil suge alt mættende guf (olie + balsam) til sig, og shampooen vil rense og fjerne overskydende fedtstoffer. Han anbefaler (selvfølgelig) at bruge øko-produkter uden dit, dat og dut.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/07f0690b841446e89016e08491cfcabe.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3f343e081e004c3c81be13c2baefc1b0.jpg
Lidt om skældud og god badesæbe

Engang i en svømmehal mente en ældre, nøgen dame ikke, jeg havde vasket mig godt nok. Så hun skrålede mig ind i ansigtet desangående. Og jeg? Jeg kunne ikke andet end snappe efter vejret og strække armen ud mod hende i skolepatrulje-stop-stilling, uden at sige et ord. - Du skal ikke være ked af at få skældud, mor ... kom, vi glemmer det bare, lød det fra mit barnlige følge, som havde overværet seancen.
SNUP BADETIPPET: Jeg vasker mig skam. Endda godt og lækkert i følge med (en af) verdens bedste body-washes fra Evo. Kan hverken stå for deres humor eller det sulfatfri indhold i den rensende, smoothieagtige sag med antydningen af duft - lige i krydsfeltet, hvor sødmælk, honningmelon og lime mødes. 159 kr.

Hr. Hedegaards uundværligheder

Af og til kigger jeg i makeupartist Søren Hedegaards taske og lurer hans uundværligheder af. Her får du hans ord på tre af dem:
Embryolisse var fornemt nomineret i Danish Beauty Award og er en formidabel fugtighedscreme uden dikkedarer. Den fugter uden at fedte og gør huden perfekt klar til makeup. Alle makeupartister har den. 199 kr.
Nivea Body Milk - den helt klassiske, altså ikke den i dåsen, men den på flaske. Den er genial til arme og ben inden et show, fordi den gennemfugter huden, så din hudtone bliver mere intens og lækker at se på.
Tromborg Makeupfjerner - fordi den er ekstra blød og nænsom, og du kan tage af og på igen og igen, uden at den svier eller fedter. Makeup kan derfor lande på huden med det samme igen, hvilket er praktisk til et show, hvor alt netop skal af og på hele tiden. Den olie- og alkoholfri sag er døbt Herbal Cleansing Water. 180 kr.
https://imgix.femina.dk/legacy/media/73d12902a5c943efa5574a6e2246c3fb.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/91ee4ed6550b4a52bbddf913a4f1fb1d.jpg
Hollywood-hemmeligheder

Nu er det ikke kun filmstjerner, der kender til lange dage og lidt for korte nætter - for ikke at tale om cocktails og rødvin, der sætter sig som sladrende, hævede, mørke rande under øjnene. Hollywoodske makeupartister har ry for at have reddet looket på mangen en skuespiller og model, takket være det hemmelige våben, de har med i beautyboksen. Mirakelmidlet er hæmoridecreme - en bestemt én - og forklaringen lyder, at indholdet virker sammentrækkende og fjerner væskeophobninger og derfor fungerer som lynkur mod poser under øjnene.

SNUP TIPPET: Navnet er Preparation H. Produktet kan ikke købes i Danmark, men i London og USA, hvor den ikke koster meget over 40 kr. Vær dog opmærksom på, at nogle læger har den skrappe sag mistænkt for at kunne give tørhed og betændelse i det sarte område omkring øjnene ... ville du turde?

Lighten up

I mange år havde Japanerne selvhvidere på hylderne, mens vi svømmede i selvbrunere. Lys ville være mørk og mørk ville være lys.
Hvis du stadig tænker: Hvorfor overhovedet lysne huden, så er den korte version, at solpletter, rødme og ujævnheder efter ar giver et ujævnt betræk, som mange gerne vil have gjort mere ensartet.

SNUP TIPPET: Hold øje med ingredienser som lakridsekstrakt og mælkesyre - og hvis du virkelig vil give den gas, så er hudlægens A-vitaminsyre-creme effektiv (men også i nogle tilfælde hudirriterende). Det mest lavpraktiske og bedste tip til at undgå farveforskellene er ved at få det samme trofaste forhold til solcremer, som du har til din tandbørste.
Botanical Brilliance-cremen fra Face Stockholm, 350 kr.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/590757dce5534509869c8ae956baace0.jpg

Læs også