kvinde føntørrer hår
Skønhed

7 ting, kvinder med lækkert hår gør hver dag

5. september 2019
af Maria Morell
Foto: Panthermedia og pr
Drømmer du også om en smuk og glansfuld manke – så frygt ej, for det kræver ikke nødvendigvis dyre salonbehandlinger. Langt hen ad vejen er det blot gamle, velkendte rutiner til dit hår, der gør den lille forskel.

Her guider skønhedsskribenten dig til 7 rutiner, der gør underværker for din hår:

Mens du sover

Kvaliteten af dit hovedpudebetræk har faktisk noget at sige i forhold til slid på dit hår. Skift dit normale bomuldsbetræk ud med et lavet på bambusfibre som denne Bamboo Pillow Case fra Hair Lust. Bambus beskytter både hår og hud, da det ikke beskadiger håret, og derudover er det også meget nænsomt for huden. En bonus er at betrækket at super blødt at sove på, og du slipper for at vågne med uglet hår.

https://imgix.femina.dk/7-ting-kvinder-med-laekkert-haar-goer-rigtigt7.jpg

Hold håret rent

Du har formegentlig hørt om konceptet med at skippe hårvasken for på den måde at lade håret rense sig selv og bibeholde sine naturlige olier. Det fungerer måske for nogen, men langt hen af vejen skal du hellere se på dit hårs behov. Så længe du bruger kvalitetsprodukter med nærende ingredienser, kan du faktisk drage fordel af hyppigere vask. Hvis du bor i en by med høj forurening og træner intensivt hver dag, er en daglig vask anbefalelsesværdigt, mens du sagtens kan vaske med flere dages mellemrum, hvis du ikke bor et sted, hvor forureningen er høj, eller luften er tør. Indimellem kræver det glansfulde look ikke meget mere end en ren og nyvasket manke.

https://imgix.femina.dk/7-ting-kvinder-med-laekkert-haar-goer-rigtigt8.jpg

LÆS OGSÅ: Tørshampoo: Begår du også en af disse fem fejl?

Find din rutine – og vær loyal

Det er en udbredt misforståelse, at man ved hyppig udskiftning af hårprodukter holder håret sundere, eftersom håret ikke når at ”tilpasse” sig produktet. I stedet handler det om at finde frem til, hvad der lige præcis fungerer for dig – og holde sig til det. Dit hår kan ikke kende forskel. Med det sagt er det selvfølgelig ikke forgæves, hvis du netop er ved at bane dig ved til den ”perfekte” kombination, der måske kræver, at du skal teste en række produkter. Når du først har fundet dine favoritprodukter, kan du roligt holde dig til dem.

Det kommer (også) indefra

Ligeså vel som håret skal plejes udefra, kommer meget hen af vejen indefra – og i form af din kost. Det spiller nemlig en afgørende rolle for hårets glans, vækst og volumen. Her er det især vigtigt, du får nok jern, zink, omega3 fedtsyrer og protein, der stimulerer dine hårsække til vækst. En optimal hårsundhed kan også hjælpes på vej af kosttilskud, hvor New Nordics ”Hair Volume” er et oplagt bud.

https://imgix.femina.dk/7-ting-kvinder-med-laekkert-haar-goer-rigtigt3.jpg

Hair Volume, New Nordic, 30 kapsler, 221 kr.

Begræns udtørring i solen

En dag uden solbeskyttelse på huden sætter sine spor, og selvom det måske ikke er lige til at spotte, lider håret altså også her. Beskyttelse er alfa omega. Gå efter en leave-in conditioner, der har til formål at danne et skjold mod UV-stråler, vind og vejr – på samme måde som du ville gøre med din hud. Du skåner dit hår for unødig skade forårsaget af solen og opretholder fugt og glans. Bumble and Bumbles ”Invisible Oil” beskytter og giver boost af pleje til håret på samme tid.

https://imgix.femina.dk/7-ting-kvinder-med-laekkert-haar-goer-rigtigt4.jpg

LÆS OGSÅ: 4 tricks, der gør håret lækkert på ingen tid

Mindst mulig varmestyling

Du har hørt det før: Skån håret for varmestyling. Men lad os være ærlige; vi har brug for det indimellem. Hvad end det er, når du hopper i morgenbadet og tørrer manken med en hårtørrer, eller en festlig lørdag aften, hvor du går amok med krøller og glattejern. Det må du sådan set også gerne – så længe du husker et varmebeskyttende produkt, så der kommer mindst mulig skade, og du kan style med god samvittighed.

https://imgix.femina.dk/7-ting-kvinder-med-laekkert-haar-goer-rigtigt2.jpg

Husk hovedbunden

Hovedbunden er ofte overset, når det kommer til pleje. Derfor har mange af os også indimellem problemer med skæl, tørhed og kløe. En god hovedregel er at bruge en hårkur én gang om ugen, hvor fugten får lov til at trænge ind og dermed giver bedre forudsætninger for både hårvækst og reducering af hårtab. En god tommelfingerregel er også at spraye med et beskyttende stylingprodukt – også selvom du ikke varmestyler dit hår. En sådan spray beskytter nemlig også mod tørhed, spaltede spidser og hårfarve, hvis du har det.

https://imgix.femina.dk/7-ting-kvinder-med-laekkert-haar-goer-rigtigt1.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også