øjenvipper
Skønhed

5 ting, der ødelægger dine øjenvipper

12. januar 2018
af Silke Grane
Foto: AOP
Har dine øjenvipper tendens til at knække? Så kan det være, at du ganske enkelt er for hård ved dem. Få gode råd til stærkere og smukkere øjenvipper.

5 ting, der ødelægger dine øjenvipper

De fleste af os gad godt at have lange, smukke Bambi-vipper. Men de kommer desværre ikke af sig selv, og mange af de ting vi gør for at skabe de flotte, store vipper, er ofte også dem, der ødelægger dem på længere sigt. Her får fem gode råd til, hvad du med fordel kan stoppe med at gøre nu for at passe bedre på dine øjenvipper - og hvad du i stedet kan gøre, for at få dine ønskevipper. LÆS OGSÅ: 9 (anderledes) veje til overdådige øjenvipper 1 | Hvis du bukker dine øjenvipper med mascara på Når du ønsker at bukke dine vipper, så gør det altid uden mascara på. Mascara gør vipperne lidt stivere, og de har dermed desværre også nemmere at knække. Derfor skal du bruge din øjenvippebukker, før du påfører din mascara.
Hvis du vil have dit buk til at være mere holdbart, så varm vippebukkeren op med en hårtørrer i et minuts tid, og buk så vipperne forsigtigt. Du kan også have vippebukkeren liggende i din bh, imens du lægger din makeup, så er den varmet naturligt op, når du skal bruge den til dine vipper. Alternativt kan du få et permanent vippebuk hos en kosmetolog. 2 | Hvis du sover med mascara Du ved det jo godt: Makeuppen skal fjernes, inden du går i seng. Det er ikke kun din hud, der har godt af at blive renset, det har vipperne også. Især vipperne i siderne er ekstra udsatte, da de rammer puden når du ligger på siden og sover. Så af med mascaraen og husk, at vipperne har godt af at få lidt fugt ligesom dit hår og din hud. Brug eventuelt resterne fra din creme på hænderne, og stryg fingrene over vipperne.
3 | Hvis du bruger vandfast mascara Formlen i en vandfast mascara er ekstremt holdbar, men gør desværre også at vipperne kan blive tørre, hvis du bruger den hver dag. Så brug kun vandfast mascara, når det er højst nødvendigt og brug gerne en olieholdig makeupfjerner til at fjerne den med bagefter. Olien nedbryder mascaraen mere skånsomt, og du kan bedre undgå at slide for hårdt på vipperne. 4 | Hvis du bruger kunstige øjenvipper Limen kan godt have en udtørrende effekt på dine vippehår. Men det er også tungt for dine egne vipper at bære på kunstige øjenvipper. Vægten kan rent faktisk få dem til at knække, hvis du ofte bruger kunstige øjenvipper. Så sørg for at begrænse forbruget til festlige lejligheder, og plej dine egne vipper rigtig godt efterfølgende med masser af fugt. LÆS OGSÅ: Snyd dine øjen større med makeup 5 | Når du fjerner mascara Måden du fjerner mascara på, har faktisk noget at sige. Den bedste måde at fjerne den på er at ved at lægge en vatrondel med øjenmakeupfjerner på lukkede øjne i cirka 15 sekunder, før du gør andet. Det hjælper med at blødgøre mascaraen, så du kan tage den af med blide, nedadgående strøg. Ikke noget med at gnubbe!
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også