https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/haar/tips-og-trends/2013/02/1306-5-laesere-har-testet-kerastase/1306-kerastase-art2.jpg
Skønhed

5 læsere har testet: Kérastase Sensidote Dermocalm hårmaske

7. februar 2013
af Charlotte Hallbæck
Kérastase lancerer nu en ny hårmaske til sensitiv hårbund, og 5 FEMINA-læsere har haft masken til test i nogle uger. Men er den pengene værd? Læs deres test-svar her
https://imgix.femina.dk/legacy/media/49dd1960b7a3424f8e79a5f2aee8a2c0.jpg

Anne Ørskov, 40 år, Roskilde
Hårmasken har haft en positiv effekt på mit hår. Jeg har ved andre hårkure oplevet, at håret godt nok blev blødt og gennemfugtet, men ofte blev det også lidt tungt i både fugtig og tør tilstand. Da jeg brugte hårmasken fra Kérastase, kunne jeg allerede, mens det var vådt, se en fyldigere effekt i mit hår - og det holder også efter jeg har tørret håret.

Jeg synes, masken er behagelig, og den klistrer ikke. Og så er det let at skylle hænderne rene, og den er nem at skylle ud. Til gengæld synes jeg, duften er lidt for tyggegummiagtig - jeg savner duften af en rigtig "frisør-hårkur".

Overordnet er jeg meget tilfreds og positivt overrasket over den fyldige effekt.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/011fcf611aaf4a668d18e9cec119c5fa.jpg

Tina Hahn Nielsen, 25 år, Aarhus
Jeg nåede at prøve hårmasken to gange. Første gang havde jeg den i i ca 1 minut, anden gang forsøgte jeg mig med 3-5 minutter. Begge gange føltes masken udglattende. Den er dog svær at fordele, hvis den skal i hårbunden, da der i mit hår skal bruges meget.

Jeg synes den virkede bedst anden gang, hvor jeg havde den i i lidt længere tid. Hårets struktur føltes i hvertfald lidt bedre anden gang, da jeg tørrede det.

Efter jeg havde føntørret håret, var det mere fast i strukturen fremfor kruset, som det plejer at være med almindelig balsam. Samtidig har hårmasken gjort mit hår mindre elektrisk, som det ellers normalt er om vinteren.

Normalt bruger jeg uparfumerede produkter, men dens duft generede mig ikke, da den mindede mig om almindelig sæbe.

Generelt synes jeg, at hårmasken er nem at bruge, men der skal bruges en del, og den giver håret en mere fast struktur, hvor jeg normalt har et lidt kruset og småkrøllet hår.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0397a8e8dcb94317966321089c4a25cb.jpg

Lea Larsen, 21 år, Aalborg
Jeg har i løbet af de sidste 2 ugers tid benyttet mig af Kérastase's Dermo-calm Sensidote hårkur, og resultatet begynder så småt at kunne ses på mit hår. Allerede efter 5 ganges brug har mit hår fået et svagt skær, der ikke var der før, og flere har kommenteret, at mit hår ser sundere ud, uden jeg selv har spurgt ind til det.

Serien Dermo-calm er desuden udviklet til en sensibel hovedbund, og der er ingen tvivl om, at den føles mild og beroligende på min ellers ret følsomme hovedbund. Jeg tænker dog, at det endelig resultat af kuren først rigtig kommer til sin ret efter lidt længere tids brug.

Hårkuren har en blid grønlig farve og en dejlig parfumeret duft af sæbe, som leder tankerne hen på wellness. Duften hænger svagt ved i håret efter brug. Konsistensen er fast og cremet og let at fordele i håret. Der kræves ikke store mængder - en lille valnød fordelt over to omgange har været nok til mit hår. Allerede efter 1-2 minutter er håret under bruseren silkeblødt og efterfølgende lige til at redde igennem.

I sidste ende er jeg meget tilfreds med Kérastase's nye produkt. Kuren er nem og drøj i brug, den dufter dejligt, og har allerede nu gjort en forskel på mit hår - det er svært at bede om mere.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b7800e8524ab4230aa1a50d0e297e1f4.jpg

Ditte de Voss, 27 år, Frederiksberg
Hårkuren har haft en positiv effekt på både min hovedbund og mit hår. Mit hår føles let og luftigt efter brug, og min hovedbund føles ikke irriteret. Jeg synes hårmasken får hovedbunden til at virke friskere, og det er som om hele ens hoved bliver lidt lettere.

Konsistensen er ikke specielt anderledes end andre hårmasker, jeg har prøvet. Den er nem at fordele i hele håret. Om den er drøj i brug ved jeg nu ikke… jeg tror, jeg brugte samme mængde, som jeg normalt bruger, hvilket vist er en helt almindelig mængde. Måske bruger jeg lidt mere en normalt faktisk, da hårmasken skal fordeles i hele håret (hovedbunden) og ikke blot spidserne.

Duften på hårmasken er rigtig dejlig. Den dufter friskt, hvilket ens hår også gør efterfølgende.

Overordnet set er hårmasken rigtig god! Det er den første hårmaske lavet specielt til brug af folk med irriteret, jeg har prøvet, ellers er jeg vandt til at bruge shampooer med samme effekt. Derfor er det dejligt at der er kommet en hårmaske med henseende at hjælpe os med irriteret hovedbund. Hårmasken er nem at fordele i håret og giver håret en let hed efterfølgende. Man skal dog lige vende sig til at masken også skal i hovedbunden og ikke blot i spidserne, som man jo normalt ville gøre.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/a2eb33db10164ace9af4f086f199bb80.jpg

Hanne Dina Nielsen, 57 år, Ringe
Hårmasken er behagelig og har en ikke-fedtende følelse. Den er drøj i brug; en teskefuld er nok til min korte pagefrisure. Efter brug er håret levende, vitalt og har en god glans. Jeg kan forestille mig, at kvinder med tørre hårspidser kan bruge den lokalt med et godt resultat.

Den har en mild (svag) og behagelig duft. Mine hovedbundsproblemer virker minimeret/væk. Det tror jeg skyldes, at min hovedbund er mindre tør nu.

Jeg synes vældig godt om Kérastase-hårmasken. Den har en god effekt, og det, at den er drøj, gør den også billig i brug.

Videoguide: Sådan laver du en naturlig knold

Læs også