https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_qdk.jpg
Stil

Sådan shopper du online fra USA – helt sikkert

10. september 2018
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock og Instagram
Det bugner af lækkert tøj til kurvede kvinder på de amerikanske hjemmesider, men mange afholder sig fra online-shopping uden for EU på grund af angsten for told og kopi-varer. Vi har allieret os med en garvet online-shopper – få hendes gode råd her.

Klik, klik, klik, klik – så nemt er det i princippet at shoppe drømmegarderoben på nettet fra udlandet, og det store udvalg gør det ikke mindre fristende at hoppe ind på f.eks. en amerikansk hjemmeside for at forsyne klædeskabet med nye fund.

Alligevel er vi ofte lidt afholdende i forhold til at shoppe online uden for EU-regi, men med nogle gode regler i baghovedet er der ikke så meget at bekymre sig om. Det ved 47-årige Sofie Krogh Holm alt om. Hun er en størrelse 48 og er ikke helt tilfreds med udbuddet af plus size-tøj i Danmark.

- Jeg synes ikke, kvaliteten altid er i orden i Danmark, og jeg vil ikke have det alt for tynde stof, der sidder dårligt. Jeg kan lide, at mit tøj er kropsnært og ordentligt syet, og det kræver stræk og lidt tykkere materialer. Desuden bliver de fleste jeans herhjemme lavet til den æbleformede krop, men jeg har brede hofter og talje, så her kigger jeg også oversøisk, når jeg shopper. Udvalget er også bare større end herhjemme.

Er alt inkluderet?

Sofie har særligt tre amerikanske online-favoritter, der ud over at have et stort og godt udvalg af plus size-tøj også har allieret sig med fragtfirmaer, der har et fordelagtigt gebyr og klarer moms og punktafgift. Derved sparer hun f.eks. Post Nords importgebyr på 160 kr. Desuden tjekker hun på toldpriser.dk, hvor meget hun kan forvente at betale.

- Mange amerikanske online-butikker har ofte ”sale” – altså udsalg, hvor de sætter tingene ned med 30-60 %, og så kører de desuden med ”reward-systemer”, så man optjener points at shoppe for. Det betyder, at man ofte kan få tøjet ret billigt, lyder det fra Sofie, der også abonnerer på nyhedsbreve, så hun ved, hvornår der er udsalg.

Sofie returnerer aldrig varer, da dette bliver for dyrt, men de få fejlkøb, hun har lavet, sælger hun bare videre.

Sofie Krogh Holm på sin Instagram @sofies.lifeandjoy i nogle af sine amerikanske fund:

Sofies 3 yndlings-webshops

Eloquii.com – her finder du et stort udvalg af både kjoler, toppe, bukser, jakker, sko og accessories i mange størrelser.

Rebdolls.com – her kan du købe et stort udvalg inden for bl.a. kjoler, jumpsuits, toppe og t-shirts.

Fashionnova.com – sælger bl.a. jeans i et stort udvalg til mange forskellige kropstyper.

3 vigtige ting, du skal huske:

  1. Tjek, hvor dine ting bliver sendt fra. Selvom siden er skrevet på tysk eller fransk, og der står.eu, er det ikke sikkert, den bliver sendt inden for EU, og så kan du risikere ekstra-regning på told, moms og importafgifter.
  2. Du er ikke nødvendigvis sikret reklamations- og fortrydelsesret, når du handler uden for EU, så tjek hjemmesidens handelsbetingelser nøje.
  3. Varer med en værdi under 80 kr. (undtagen alkohol, tobak, parfume o.lign.) skal der kun betales fragt for. Varer med en værdi over 80 kr. skal du betale moms, punktafgift og importgebyr for. (Punktafgift rammer nogle særlige varer som chokolade, nødder og alkohol). Køber du for over 1.150 kr., skal du desuden betale told, og den varierer fra varegruppe til varegruppe. På tøj er den ca. 12 %. Efter tolden skal du betale moms af hele det samlede beløb. Tjek nøje, hvilket fragtfirma, web-butikken bruger. Det er dette, der står for at beregne punktafgift, moms og told, og nogle tager et gebyr for det, som de selv bestemmer prisen på.

Læs også: Plus size-designerens 3 bedste shoppingråd

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også