Plus size shopping
Stil

Plus size-designerens 3 bedste shoppingråd

11. april 2018
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Shutterstock
Og bare rolig: Det handler ikke om, hvad vi IKKE skal gå i.

Plus size-industrien har heldigvis udviklet sig meget over de seneste år. Og det har være kærkomment. For alt for mange af os har lidt under, at der findes tøj, vi ”må” og ”ikke må” gå i, fordi vi har kurver. Men skal vi ikke bare aftale, at det en gang for alle skal være slut nu?

Og med disse tre shoppingråd fra tidligere plus size model, journalist på Glamour og plus size designer Lauren Chan, bliver det lidt nemmere.

1# Regler eksisterer ikke

Hvis du har hofter, numse, mave og barm, så har du sikkert mere en én gang stiftet bekendtskab med alle de ”velmenende” shoppingtips, som at undgå tværgående striber, dække armene til, kun gå i sort, så du ser mindre ud… Men designerens råd nummer et er altså, at du skal gå i lige præcis det tøj og de farver, som du har lyst til at gå i – og dét er en regel, vi er vilde med!

LÆS OGSÅ: Endnu flere tips: Den ultimative guide til plus size-shopping

2# Leg med proportionerne

Med det på plads, kan vi se på de små fif, som hjælper os til at fremhæve vores fortrin. Fremhæv og forlæng for eksempel benene med en højtaljet nederdel og et par høje sko, giv din talje fokus med en kort jakke eller et bælte, og sæt blusen ned i bukselinningen for at give form til kroppen.

3# Den gode pasform sidder i detaljen

Der findes tøj med bittesmå detaljer, som gør en verden til forskel for vores kurver. Investér først og fremmest i en god BH, der former og støtter din barm. Og når du shopper tøj, så hold øje med følgende detaljer ved tøjet: Se efter skjult elastik på kjoler, som går ind i taljen – det gør både kjolen behageligere og får den til at sidde bedst muligt, hvis båndet eller syningen i taljen er elastisk. Skjorter, hvor de nederste knapper faktisk er syet sammen, så os med store fortrin undgår knappehuller, der gaber. Tætsiddende nederdele, et såkaldt pencil-skirt, som faktisk er en lille smule A-formet i stedet for at gå lige op og ned – det giver større bevægelsesfrihed, og når du har den på, ses det ikke, at formen er lidt anderledes.

Kilde: Glamour.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også