https://imgix.femina.dk/media/dc6797b7df0445419384cf4d1b5046aa.jpg
Stil

Rørende og vigtigt modeshow

20. april 2012
af Dorthe Kandi
Axelborg i København lagde i går lokaler til eventet Science Meets Fashion – et ikke helt almindeligt modeshow med brystkræftramte kvinder, der trodsede sygdommen og gik på catwalken

11 kvinder får hver dag at vide, at de har brystkræft. 11 kvinder. Hver dag. 365 dage om året. Det betyder, at 1 ud af 9 kvinder i Danmark får brystkræft. Disse alvorlige fakta var bagrunden for en meget smuk, rørende og interessant oplevelse torsdag aften i Axelborg i København. Fonden "A Race Against Breast Cancer" havde på Videnskabens dag inviteret til Science meets Fashion, hvor 20 brystkræftramte kvinder, der alle er i kemobehandling, trodsede sygdommen og ikke mindst det tabu, som mange kvinder føler det er, at miste håret, og gik skaldede og sindsygt smukke ned af catwalken i fantastiske kjoler, doneret af en række designere.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b961e0ec2a7e4fa490c45bb0e649a330.jpg

Kvinderne havde aldrig før gået modeshow og flere var ikke helt trygge ved de høje Louboutinstiletter, så nogle havde ladt skoene stå i garderoben, mens en enkelt bare havde taget dem i hånden - det så ret sejt ud.

Få Jean Paul Gaultier på din Coca-Cola

Men mest imponerende var det at se disse 20 seje kvinder, der så utroligt stærke og enormt sårbare ud.

Modeshow inden næste kemobehandling

Jeg fik en stor klump i halsen, da konferencier Camilla Miehe-Renard fortalte, at hun i garderoben mellem pudderkvaste, øjenskygger, chiffon og silke havde hørt to kvinder tale om showet, og den ene af dem sagde: "Jeg skal i kemo i morgen, så den skal have fuld skrald i aften".

Fonden bag modeshowet forsker i behandling af brystkræft og alle de penge fonden samler ind, går ubeskåret til forskning, alt arbejde i fonden er frivilligt og ulønnet. De 20 smukke kjoler er nu til salg på Lauritz.com, så har du lyst, kan en af dem blive din - se mere på Lauritz.com.

Læs mere om A Race against breastcancer på araceagainstbreastcancer.dk

Læs også