https://imgix.femina.dk/media/article/forside1.jpg
Stil

Ny tendens: Indret med tekstiler

12. oktober 2016
af Tekst af Pia Olsen/Living Stories & Galleri og tips af Katrine Kaul/Kaul Production
Det er ikke bare efteråret og vores hang til hygge, der gør, at vi drages mod alt det bløde lige nu. Tekstiler er hotte som aldrig før. Glem den minimalistiske indretning og klæd i stedet dit hjem i masser af bløde sager. Her får du boligstylist Katrine Kauls 4 tips til, hvordan du indretter med tekstiler - og i galleriet nederst finder du masser af inspiration til din shopping ...

Lange mørkeblå velourgardiner. Vævede vægtæpper med 70'er-referencer. Overflod af puder med markante mønstre. Tekstilerne har i dén grad belejret vores hjem, og det er der en grund til.

Anja Bisgaard Gaede er stifter af trendbureauet Spott. Hun fortæller, at tekstilerne er en modreaktion på det minimalistiske og pæne fremstillingshjem.

- Vi har boet med få ting, geometriske former, kølige pasteller og hvide vægge, hvor alt har været pakket væk. Den nye tendens går mod mere varme og nærvær, som vi har manglet, og vi kigger derfor mod Sydens værdier og traditioner, der netop peger på et væld af tekstiler, mørkere farver og familiemiddage omkring langbordet. Dog kombinerer vi Sydens elementer med vores eget nordiske formsprog, og på den måde opstår et helt nyt look, siger Anja Bisgaard Gaede.

Hun fortæller, at en af de mest markante tendenser er velour.

- Det bløde materiale har været væk fra vores søgelys i lang tid, og det er ofte opskriften på en hurtig succes, da vi har en hel generation, der oplever velour som noget helt nyt. Faktisk har velour kongelige referencer historisk set, og stoffet bliver da også betragtet som et luksuriøst element i indretningen. Samtidig er velour utrolig smukt og lækkert i de mørke nuancer, som også er populære netop nu, forklarer trendeksperten Anja Bisgaard Gaede.

LÆS OGSÅ: 5 flotte idéer til blomster i dit hjem

4 GODE TIPS TIL AT INDRETTE MED TEKSTILER

1. Skab balance ved at mixe tekstilerne – tunge og lette eller grove og bløde. Kontraster i overfladerne giver rummet et interessant udtryk.

2. Varier de enkle med de larmende tekstiler. Et ensfarvet tæppe skaber dynamik, når du tilsætter et par puder med blomsterprint.

3. Vælg puder med en for- og en bagside, fx tung bomuld med print på den ene side og velour på den anden. Så kan du vende puderne, når du trænger til forandring.

4. Ethvert land og enhver kultur har sine særegne print og kvaliteter – fra tykt mallorcinsk linned med ikonisk ikat-print, over smukke afrikanske kangaer til unikke, håndbroderede japanske vintagekimonotekstiler. Tjek din rejsedestination før du tager afsted – og køb de unikke tekstiler med hjem for et internationalt globetrotterpræg i dit hjem.

Indret med tekstiler

Læs også