https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1330_min_yndlingsting_pernille_teisbaek.jpg
Stil

Modeblogger Pernille Teisbæk: Her er min yndlingsting

29. juli 2013
Af Lone Monna 07/29/2013 - 00:00
Pernille Teisbæks skrivebord er både råt, patineret og fuld af symbolik

– Min yndlingsting er mit smukke rustikke skrivebord, der står på mit kontor, som ligger inde midt i København. Da jeg startede for mig selv for halvandet år siden, faldt det i hak med, at jeg fandt dette skrivebord. Bordet er noget helt specielt for mig af flere årsager. Det lyder måske lidt gammeldags, men for det første betyder det meget for mig, fordi det markerer en ny tid for mig. For det andet er det en gave fra min kære broder, som året forinden selv var blevet selvstændig. Det var faktisk ham, der opfordrede mig til også at blive det og overbeviste mig om, at det ikke var så farligt. Så jeg synes, der er ret meget power i, at han har foræret mig det – og så kan et skrivebord jo følge én resten af livet.

Læs også: Se redaktionens yndlingsting

HISTORIE OG PATINA
– Bordet, som min bror forærede mig, fandt vi sammen i en lille butik på Frederiksberg, som sælger franske vintagemøbler. Jeg kan rigtig godt lide den industrielle stil, som bordet har, og at tingene ikke er for polerede og pæne. De sagde i butikken, at de havde overvejet at skifte den gamle, rå bordplade ud med en ny, fin én. Men det var jo netop det, jeg var faldet for: at bordet havde så meget patina, autenticitet og minder. Så heldigvis havde de ikke nået at gøre det, før jeg fik fingrene i det.

ET PERSONLIGT ARBEJDSRUM
– Mit kontor er mit andet hjem, og derfor har jeg prøvet at skabe den samme atmosfære her som derhjemme. Jeg kan godt lide, at mit sted er personligt. Derfor har jeg samlet forskellige ting, som jeg holder af. Jeg kan rigtig godt lide kontraster og at bordet giver en form for hygge til rummet, som ellers kan virke koldt, og kontoragtigt. Jeg er hverken bleg for at købe noget i Den Blå Avis eller på auktion, for det er tit billigere end at købe det i butikkerne. I flere timer kan jeg sidde på nettet for at finde ting hos Lauritz.com, Bruun Rasmussen eller Den Blå Avis.

NYDER FRIHEDEN
– Efter at have været fastansat i syv år syntes jeg ærlig talt, det var ret skræmmende at springe ud som selvstændig, for jeg havde jo ingen erfaring med det. Men det er det mest fantastiske, jeg nogensinde har gjort! Jeg nyder virkelig at kunne bestemme over min egen tid. For eksempel sad jeg og arbejdede til klokken ét i nat, men kan så til gengæld drikke en kop kaffe med en veninde i eftermiddag. Det er en frihed, jeg virkelig holder af. Men det drejer sig også om, at man skal have netværket i orden, være lidt heldig, og at tingene kommer på de rette tidspunkter. Men der er jo ingenting, der kommer af sig selv. Man skal arbejde for det.

Læs også