tøjstativ
Mode

Modebrevkasse: Hvordan får jeg flere farver ind i min garderobe?

30. november 2018
af shoppingredaktør Line Sekula
Foto: PR og Panthermedia
Mange af os føler os bedst tilpas i neutrale farver som sort, grå og hvid. Men hvordan får du flere farver ind i din garderobe på en måde, så du stadig føler dig tilpas? Moderedaktionen guider her.

Spørgsmål:

Jeg ender tit i farver som grå, hvid og sort, for dem ved jeg, passer sammen. Kan I give mig inspiration til lidt flere farver og farvekombinationer, jeg kan bruge til min garderobe uden at gå helt farveamok?

 

Løsning:

Vi har alle forskellig stil, og nogle af os er bare ikke til stærke pangfarver og vilde mønstre. Og det er helt okay – der er ingen, der siger, der SKAL være knald på farverne i dit klædeskab.

Men du kan starte med i finde tilbehør (tørklæder, støvler, bælter etc.) i gyldne farver, støvede pasteller og blålige toner, der alle passer godt til grå, sort og hvid.

Hvis i det hele taget, at støvede pasteller og jordnære farver er lettere at kombinere med en ”farveløs” garderobe end deciderede pangfarver.

 

Sæt 1: Sporty look

Erstat det sorte i garderoben med mørkeblå nuancer i stedet. Det gør det nemmere at mixe med andre farver, da kontrasten er lidt blødere. Lad selve outfittet være i rolige farver, men vælg dit tilbehør som den farvede del. Det er nemmere at mikse én kontrastfarve med en pastelfarve, så lad være med at bevæge dig ud i at mixe flere stærke kontrastfarver.

Frakke fra Mango, 999 kr. 

Jeans fra Won Hundred, 1.000 kr. 

T-shirt fra Mads Nørgaard, 200 kr. 

Sko fra Adidas, 749 kr. 

Blazer fra Arket, 1.200 kr. 

Taske fra Decadent, 2.800 kr. 

 

LÆS OGSÅ: Modebrevkasse: Hvilken efterårsfrakke skal jeg gå efter i år?

 

Sæt 2: Hverdagslook

Farver bliver mindre tydelige og nemmere at lege med, hvis de kommer i form af print. Start med at vælge print, der højst indeholder to forskellige farver. Lad en del af dit tilbehør være i samme farve, så farven går igen. Det gør dit look roligere for øjet.

Bukser fra Arket, 649 kr. 

Skjorte fra Second Female, 699 kr. 

Taske fra Mango, 149 kr. 

Sko fra Billi Bi, 1.499 kr. 

Halskæde fra Sif Jakobs Jewellery, 749 kr.

Frakke fra Day Birger et Mikkelsen, 2.800 kr. 

 

 

Sæt 3: Feminint look

Eksperimentér med støvede pasteller; de er ofte lettere at sætte sammen end stærke farver. De støvede pasteller fungerer rigtig godt om sommeren, men er også gode at bruge om vinteren modsat de stærkere farver.

Strik fra H&M, 499 kr. 

Taske fra Whyred, 1.700 kr. 

Nederdel fra Zara, 449 kr. 

Uldstrømper fra Ganni, 250 kr. 

Skjorte fra H&M, 249 kr. 

Sko fra Gestuz, 1.999 kr.