makeover
Mode

Makeover: Sådan får du en lækker kombigarderobe

af Birgit Axelsen og Kirsten Holst 12. december 2017
Foto: Nellie Møberg. Hår: Moreteasir/Hasse. Make-up: Medex/Helle & Lise.
Dorthe har et udadvendt job og vil derfor gerne føle sig ovenpå stilmæssigt og godt tilpas i sit tøj. Vælg tøj, der kan kombineres på kryds og tværs, råder stylist Birgit Axelsen til feminas makeover.

Dorthe fik en makeover med femina

Hvem: Dorthe Brassøe, 46 år og fra Frederikshavn.

Tøjstørrelse/højde/vægt: 38-40/176/66.

Stil: Går en del i sort og blander boheme med rå items.

Børn: Søn på 16 år, datter på 19 år og to bonusdrenge på hhv. 11 og 13 år.

Fritid: Løbetræner, dyrker yoga og går lange ture med sine to hunde.

Uddannelse og job: Akademiøkonom; projektleder i Arena Nord.

3 gode stiltip

1. Tænk hele tiden i forskellige kombinationsmuligheder, så du nemt har tøj til hele ugen. Hver gang du shopper, så overvej, hvad lige præcis det stykke tøj kan bruges sammen med. Det skal gerne kunne bruges til flere forskellige ting.

2. Dine proportioner er vigtige – tjek dit færdigstylede look i et helfigursspejl.

3. Gå efter lækre og anderledes materialer og print – hellere lidt, men godt!

Makeup-råd fra Medex

Dorthe har en let rødlig, sensibel hudtype med fregnede partier samt karsprængninger. Helle fra Medex fokuserer på effektiv pleje fra dybdevirkende ampuller, hvor huden straks kvitterer med en mere beroliget hud og ensartet farvetone, der underbygges af plejende kollagenholdig foundation. Helle lægger derefter concealer i øjenkrogen og langs øverste næseparti. Øjenmakeuppen holdes i blommelilla og rosa nuancer, det klæder Dorthes grå-grønne øjne super flot. Brynene rettes let til og børstes med brun brynfarve, inden sort mascara samler øjenmakeuppen. Solskinspudder giver glød til ansigtet, mens læbestift i rosa-brun til sidst giver læberne shine.

Makeup-tip

Brug en hvid eyeliner langs nederste vippekant: Det åbner øjnene og giver friskhed og klarhed.

LÆS OGSÅ: Makeover: Fremhæv din figur med mønstre

De 3 bedste fra Medex 

1. Naturlige plantestamceller danner baggrund for det ekstremt styrkende indhold i Stam Cell Serum, der bør anvendes morgen og aften som forebyggende antiage-pleje. 20 ml, 500 kr.

2. Luksuspleje til de sarte øjenomgivelser holder mimiske linjer og rynker på afstand med den aktive og beroligende Argireline Eye Cream. 30 ml, 635 kr.

3. Naturligt dækkende foundation med effektivt plejende indhold og uv-filter giver makeuppen en silkemat finish. CS Foundation, 30 ml, 205 kr.

Frisør Moreteasir anbefaler

Hasse fra Moreteasir foreslår en dybere varm farve til Dorthes hår, det vil også tilføre håret en masse glans. Hasse klipper ind i hårmængden med let undercut for at give fylde indefra og samtidig tæmme naturkrøllerne. Pandehåret bevares tungt med sideskilning, men klippes i en skrå facon. Længden holdes til halvlang page med bevægelse i kanterne. Til sidst glattes håret igennem med stylingjern, og den flotte fylde afstives med lak og let voks i spidserne.

Hår-tip

Beskyt, plej og værn om dit naturkrøllede hår med god pleje og evt. en god kur en gang om ugen.

LÆS OGSÅ: Makeover: Få en moderne stil på en nem måde

Dorthe før

Dorthe efter

Funktionel buksedragt

Jumpsuit i Lurex fra Summum til 1.160 kr. Blazerjakke i stretch med aftagelig hætte fra Summum til 1.860 kr. Strik bundet om livet fra Summum til 799 kr. Øreringe fra Dansk Smykkekunst til 150 kr. Støvler fra Bella Moda, set hos Dreams, til 1.600 kr. Ringen er Dorthes egen.

Skindjakken til det hele

Skindjakke fra Front Row til 2.799 kr. Silkebluse fra Summum til 899 kr. Herrebukser med opsmøg og galoner fra Summum til 799 kr. Lurexstrømper fra Black Colour, set hos Dreams, til 69 kr. Støvler fra Apair til 2.899 kr.

Tip

Jakken kan bruges i mange forskellige sammensætninger. Brug den også til et par bukser med meget vidde, til jeans eller til et par herrebukser og en T-shirt, en hvid klassisk skjorte eller en rullekrave.

Stilet og elegant

Tunika med silkeflæser fra Front Row til 999 kr. Habitbukser i stretch fra Summum til 1.240 kr. Øreringe fra Dansk Smykkekunst til 150 kr. Armbånd i elastik fra Hultquist til 150 kr. Stiletter i dyreprint fra Notabene til 2.499 kr.

Tip

Tunikaen er meget funktionel, for den kan også bruges som kjole med et par tætte sorte strømpebukser og sko/støvler med chunky hæle til.

Hverdag med kant

Mohairstrik fra Summum, kan vendes til V-hals fortil, til 799 kr. Chemise fra Julia Wang, set hos Dreams, til 400 kr. Jeans fra Please, set hos Dreams, til 1.400 kr. Taske fra Depeche til 500 kr. Glimmerstrømper fra Black Colour, set hos Dreams, til 69 kr. Støvler fra Apair til 2.899 kr. Ringen er Dorthes egen.

Tip

En lækker strik er en god investering. Brug den også til et par skindbukser eller et par baggy herrebukser, og brug forskellige sko til at gøre den afslappet eller mere feminin.

Adresseliste

Moreteasir, Palægade 5, 1261 København K. Tlf. 3333 9083.

Eleven Australia, tlf. 3333 9083.

Medex, tlf. 7020 2111.

Dreams, Gammelkongevej 102, tlf. 3252 1023, www.dreams-online.dk

Summum, tlf.2035 5718.

Front Row, tlf. 2035 5718.

Depeche , tlf. 7022 9889, www.depeche.eu

A Pair, www.apair.dk

Dansk Smykkekunst, www.dansksmykkekunst.dk

Hultquist, www.hultquist-copenhagen.com

Notabene, tlf. 3313 3813.