Mode

Kender du Katie Sturino? Hun beviser, at god stil hører til alle kropstyper

af Christina Forsberg 20. august 2018
foto: Instagram
Glem alt om, hvilken størrelse du har. Mode og lækker styling er for alle størrelser, og er du i tvivl, så kig blot på Katie Sturino og hendes #SuperSizeTheLook.

Når det kommer til mode, er vi ofte tvunget til også at tænke på størrelse: Den, vi er. Den, vi ikke er. Og den størrelse, vi ”burde” være. Men den amerikanske kropspositive modeblogger mm. Katie Sturino vil ikke defineres af en bestemt størrelse. Hendes mission og påstand er at vise piger og kvinder, at god stil kan se fantastisk ud på alle kropstyper, og det gør hun både på sin side ”The 12(ish) Style for size 12ish-18ish girls living in a size 2 world” og på sin Instagram #SupersizeTheLook.

Katie Sturino ikke bare beviser sin påstand på lækreste vis, hun introducerer også brands, man kan gå i, når størrelsen ikke siger 32-36. Hun klæder sig som de velklædte modeller og kendisser, hvis smag, hun beundrer, og hun gør det tydeligt, at stil ikke har med størrelsen på tøjet at gøre, men at gøre med hvordan det bliver båret og med hvilken grad af selvtillid. Hendes ønske er ikke at påpege, at den ene kropstype er flottere end den anden, blot, at ”hvis DE kan have det på – kan du OGSÅ”!

Læs også: Plus size-modellen Hunter Mcgrady lancerer badetøjslinje: "Bare fordi jeg har en større krop, skal jeg ikke dækkes til"

Fitness handler ikke kun om dit udseende

- Selvom der er sket en god udvikling, er størstedelen af medierne og modebranchen med til at få kvinder til ikke at føle sig gode nok, siger Katie Sturino i et interview med APlus.

- Det er vigtigt for mig at have en holistisk indgang til kropspositivitet, for jeg vil gerne stille spørgsmålstegn ved den forudfattede holdning, der er til, at størrelse er den eneste rettesnor for sundhed. Jeg synes ikke, at fitness skulle være så direkte forbundet med dit fysiske udseende. Der er så mange fordele ved fitness og bevægelse, som intet har med din størrelse at gøre, men en masse at gøre med hvordan du har det, din langsigtede sundhed og din mentale tilstand.

Og dette er ikke den eneste misforståelse, Katie Sturino gerne vil nedbryde. Gennem The 12(ish)Style og #SupersizeTheLook håber Sturino at vise, at sætningen ”kurvede piger kan ikke have ­­­___ på", ikke hører hjemme nogen steder i ordforrådet.

- Hvad enten der skulle stå hvide jeans, korte nederdele eller korte toppe i det tomme felt, og hvad end det er, de tror, de ikke kan have på, fordi nogen har fortalt dem det - eller fordi de har fortalt dem selv det – så ønsker jeg at vise, at jo, det kan de godt. Jeg ønsker at fortsat inspirere kvinder til at stoppe med at tale negativt om dem selv og starte med have det godt med dem selv, som de er lige nu, lyder det fra Katie Sturino.

Herunder kan de se en række inspirerende billeder fra Katie Sturinos #SupersizeTheLook:

#SuperSizeTheLook with Keri Russell ? I love this style! What do you guys think?

Et opslag delt af Katie Sturino (@the12ishstyle) den

#supersizethelook Sunday throwback! Which spring look are you into trying?

Et opslag delt af Katie Sturino (@the12ishstyle) den

Some of my fave #supersizethelook stories...who should I supersize this year??

Et opslag delt af Katie Sturino (@the12ishstyle) den