https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/femina-dot-dk/website/mode/garderoben/2013/03/1313-saadan-vasker-du-dit-undertoej/1313-saadan-vasker-du-dit-undertoej-stor.jpg
Mode

Guide: Sådan vasker du dit sarte undertøj

27. marts 2013
af Redaktionen
Foto: Pantherstock
De fleste kvinder kender til misfarvede trusser og bh’er uden form. Se, hvordan du vasker dit undertøj, så du beholder både formen og farven

Dit undertøj er en delikat sag - og det gælder i særdeleshed, når du skal vaske det. For det er ikke nok bare at smække det i vaskemaskinen på 40 grader og håbe på et smukt og velduftende resultat. Især bør du behandle dine bh'er med forsigtighed, hvis du ønsker, at de skal beholde form og kvalitet længst muligt.

- Det største problem, når man vasker sine bh'er er den blanding af materialer, de er lavet af, siger tekstilekspert Ingun Grimstad Klepp fra Statens Institutt for Forbruksforskning til norske kk.no.

Læs også: Store bryster og lille numse? Eller små bryster og stor numse? Find det lingeri, der passer til din kropstype her

- Metalhægter og bøjler kan hænge fast i andre ting og blive drejet og snoet. Et godt råd er derfor at bruge vaskenet, hvis du vælger at vaske dine bh'er i vaskemaskinen, siger hun.

Tjek mærket
Vaskeeksperten påpeger også, at det - ligesom med alt dit andet tøj - er vigtigt at tjekke, hvad bh'en er lavet af. Er den lavet af silke eller et andet sart materiale, skal den vaskes med et uldvaskemiddel, ligegyldigt om du vasker den i hånden eller maskinen.

Og især bh'er egner sig godt til at blive vasket i hånden, fordi de er små og lette både at skylle og tørre. Og det er en god idé at bruge et vaskemiddel med enzymer, som kan opløse det sved og hudfedt, som naturligt sætter sig i bh'en.

Læs også: Vil du gerne have en større barm? Du kan snyde dig til større bryster med et par enkle tips. Se dem her

- Sved og hudfedt består af bl.a. proteiner, som nedbrydes med enzymer. Men omvendt er det vigtigt at huske på, at man ikke skal bruge det samme vaskemiddel til bh'er lavet af uld og silke, da enzymerne kan svække fibrene i stoffet, siger Ingun Grimstad Klepp.

4 råd til din undertøjsvask:

# Følg vaskeanvisningerne på undertøjet.

# Brug ikke vaskemidler med en blegende effekt, hvis du vasker undertøjet i maskinen - hold dig til et kulørt-vaskemiddel.

# Vasker du undertøjet i hånden, skal du sørge for at vaskemidlet er ordentligt opløst, inden du smider det i. Desuden bør det ikke ligge i blød i mere end fem minutter.

# Når du skal tørre undertøjet, må du ikke hænge det til tørre i direkte varme - altså på radiatoren eller i direkte sollys. Du risikerer, at farven falmer.

Kilde: kk.no

Læs også