Sko og støvler, der er tilbage i modebilledet
Mode

3 typer sko, der er tilbage i modebilledet

27. juni 2018
af moderedaktionen
Det er nogle år siden, vi sidst trak i cowboystøvlerne, bastsandalerne og slingbacken, men ikke desto mindre er de alle på mode igen

Wedges

Wedgen er bestemt ikke ny opfindelse, faktisk har den været i modebilledet siden 1930’erne. De første wedges blev designet af den italienske designer Salvatore Ferragamo, som brugte kork til hælene, da det var det letteste materiale. I 90’erne fik wedgene et comeback, men denne gang i en sneaker-udgave som girl-power bandet Spice Girls bl.a. optrådte i. I dag har wedgen fået endnu et comeback, og kan fås i butikkerne både med kork-, træ- eller basthæl. 

Brug den til: Wedges er perfekte til sommerens havefester og bryllupper. De er høje som stiletter, men langt lettere at gå i.

 

 

Slingback

Slingbacken har været på banen i mange år, og da Chanel lancerede den ikoniske ”two-tone” slingback i 1957, blev den for alvor populær. Det samme skete igen i 2015, da Karl Lagerfeld relancerede den på runwayen.

Brug dem til: Slingbacken er én af de mest feminine typer sko, og de passer perfekt til alt slags tøj. Brug dem gerne til et par ankellange bukser, så du fremhæver foden. 

Zara, 449 kr.

 

LÆS OGSÅ: 15 smukke sandaler + 5 sandaltrends du skal kende i år

 

Cowboystøvler

Taget direkte fra det vilde vesten, men i forhold til de to andre sko er cowboystøvlen en ret ny modetendens. Støvlen er med sin spidse snude og et lille buk oprindeligt designet, så de kunne træde direkte ind i en stigbøjle. I dag har vi knapt så meget brug for den funktionalitet, men til gengæld er der masser at vælge imllem, når det kommer til farver, materialer, mønstre og broderier.

Brug den med: I bedste "Det lille hus på Prærien"-stil kan du sætte den sammen med smukke sommerkjoler for at skabe lidt råhed til det feminine. Vil du gå efter et top-cool look, kan du sætte den sammen med et outfit kun i denim.