udgroninger
Makeup

Udgroningerne vokser, men frisøren er lukket - hvad gør du?

30. marts 2020
af Julie Brandt
Foto: Shutterstock, Panthermedia
Hvad gør du, når behovet for at få vokset bryn, skjule udgroningen eller fjerne shellac efterhånden melder sig? Vi guider dig til de bedste gør det selv-løsninger derhjemme.

Brynene begynder måske at te sig, den månedlige voksning er aflyst og turen til frisøren for at få farvet udgroningen har lange udsigter?

Det kan være frustrerende ikke at kunne komme til en professionel, men med sikre gør det selv-løsninger derhjemme kan du klare de fleste udfordringer selv.

Det kan du gøre ved din udgroninger i håret

Hvis din udgroning efterhånden er ved at tage det gode humør fra dig, så er det muligt at mildne situationen markant hjemmefra, også langt før at en hjemmefarvning behøver blive aktuel.

Du kan camouflere din udgroning ved hjælp af enten en farvet tørshampoo eller en balsam med pigment.

Tørshampoo fås i forskellige farvetoner fra helt lys til brune eller helt mørke nuancer. Den giver et strejf af farve over din udgroning, så overgangene udviskes midlertidigt.

Tørshampoo bruges ved at spraye den direkte i tørre hårrødder, hvorefter håret børstes igennem. En ekstra bonus er, at tørshampoo suger overskydende fedt fra hovedbunden, så håret holdes frisk i længere tid. Dermed har du ikke samme behov for hårvask, som bekendt slider på din hårfarve.

Prøv fx denne tørshampoo med farve: Blondish Hair Powder, Bumble & Bumble hos Magasin.dk, 350 kr. pr. Stk. Fås i blond og brun.

Midlertidig farve til udgroningerne

Leder du efter en løsning, der kamuflerer dine udgroninger en smule længere, vil du med en farvet hårkur - en hårkur, der indeholder pigment - kunne vaske dig til en opfrisket hårfarve og dermed en mindre synlig udgroning, der holder et par dage.

Vask håret med shampoo, påfør dernæst den farvede balsam fra rod til spids, og lad den virke i 5-7 minutter, før du redder håret igennem og skyller ud.

Prøv fx denne balsam med pigment: Color Depositing Mask, Moroccanoil hos Magasin.dk, 219 kr. Fås i 7 nuancer.

Af med shellac

Shellac bliver hærdet under UV-lys og er derfor langtidsholdbar. For at fjerne det derhjemme skal du bruge acetone, vatrondeller, sølvpapir og en rosenpind (de små tynde træpinde man typisk bruger til at skubbe neglebånd tilbage med).

Tag én hånd ad gangen.

  1. Væd en vatrondel med acetone, læg over neglen og pak negl og fingerspids ind i sølvpapir.
  2. Lad dette virke 10-20 min. på hver hånd.
  3. Fjern vat og sølvpapir på en negl ad gangen og skub forsigtigt lakken af med rosenpinden.
  4. Skal der mere til, kan du sætte fingerspidsen i blød direkte i en kop acetone i ca. 10 minutter, indtil lakken løsner sig.

Dette er hårdt for negle og hud, så brug masser af fugt og pleje bagefter i form af en fed creme og evt. negleolie.

Spaltede spidser

Du kan ikke få klippet spidserne

Udgroninger er ikke det eneste som kræver en tur hos frisøren, det gør spidserne også. Men det er svært at udføre en professionel klipning derhjemme, så her anbefaler vi, at du holder køkkensaksen i ro.

Men hvad kort som langt hår kan drage stor fordel af, er ekstra pleje. Nyd, at du kan tage fem minutter ekstra på badeværelset og bruge en nærende shampoo og balsam eller olie eller hårkur til længderne for at holde spidserne sunde.

Prøv fx denne genopbyggende kur: Treatment, Purely Professional.dk, 245 kr.

Sådan retter du dine bryn

Dine bryn trænger til hjælp

Der er altid den gode gamle pincet, som redder os fra de værste afstikkere i brynene, men hvordan holder du den ønskede form, som typisk er grunden til, at vi går til en professionel?

Hvis du selv skal i gang med at plukke, kan du følge denne guide til, hvordan du plukker dine bryn i en flot form.

Dine bryn kommer også til at se lidt mere sammenhængende og velplejede ud, hvis du farver dem.

Farver du dine bryn derhjemme, er Hanne Bangs klassiske kit godt til prisen og indeholder farve nok til 20 behandlinger.

Brynfarve til hjemmebrug: Permanent farve til bryn, 135 kr.

Lav din egen hjemmespa

Dunene på overlæbe melder sig

Den månedlige voksbehandling hos kosmetologen kan erstattes med pincetten, der er nem og gratis at bruge mod uønskede hår på overlæben eller hagen.

Er du vant til at få dem fjernet professionelt og ikke kan overskue at starte op med pincetten, er små voksstrips til ansigtet et godt alternativ.

Placer en stribe ad gangen, og fjern den altid imod hårets groretning – i én hurtig bevægelse.

Prøv fx disse voksstrips til ansigtet: Facial Strips, Hanne Bang hos Matas.dk, 16 stk., 70 kr.

Din hud og dig trænger til en pause

Det varierer meget, hvilke behandlinger vi normalt får hos vores kosmetolog, men fælles for vores tid der er, at vi har et pusterum, hvor vi kan være alene og gør noget godt for os selv.

Gør ritualet efter derhjemme ved ’booke’ alenetid til dig selv, så du og din krop kan få en velfortjent wellness-oplevelse derhjemme.

Skrub din hud i badet, læg en ansigtsmaske eller plej dit hår med en hårkur.

Her kan du finde ideer til, hvordan du laver din egen hjemmespa!

Læs også