makeupbørster
Makeup

Sådan renser du dine makeupbørster

31. marts 2020
Af Maria Morell og redaktionen
Foto: Panthermedia og Unsplash
Mange af os bruger makeupbørster på daglig basis, når vi påfører makeup. Men husker du at give dem en lille rengøring i ny og næ? Der er nemlig flere gode grunde til at holde dem rene.

Beskidte makeupbørster er ikke nødvendigvis noget, vi tænker over, men de kan forvandle sig til nogle bakteriebomber, som kan give irritationer i huden.

Rene makeupbørster kan gavne både hudens velvære, give en smukkere makeup, og så holder børsterne også længere.

Makeupbørsten er et vigtigt redskab, som vi bør holde ved lige, men hvordan er det nu lige, det skal gøres? - Vi guider dig trin for trin.

Sådan renser du dine makeupbørster

1. Første step i rengøringen er at finde det rette middel til penslerne. Der findes efterhånden mange gode produkter til dette formål, men du kan også bruge en mild sæbe, baby shampoo eller anden skånsom ansigtsvask.

2. Vask børsten under en lun hane. En god idé er at lave en runding med din hånd, som du dypper penslens hår i. Det er vigtigt, at penslens skaft holdes fri for vand.

3. Når børstehårene er våde påføreres en passende mængde sæbe, som masseres godt ind i børsten- på den måde får du opløst fedt, snavs og overskydende produkt.

4. Børsterne vaskes bedst, hvis du skummer sæben op og enten renser dem i håndfladen eller på et egnet underlag, ved at køre penslen roligt frem og tilbage. Du ved den er ren, når skummen ikke er farvet af produkt længere.

5. Til slut skal vandet ud af penslens hår. Du oplever måske, at rens og skrubning har fået dine børster en smule ud af form. Her er det vigtigt at 'forme' dem på plads inden tørring.

6. Penslerne tørres blot på et rent håndklæde. For at undgå at penslens limning bliver våd er det vigtigt, de lægges skråt, så hovedet vender nedad.

TIP! Det er altid en god idé at få renset børsterne i bund, men er tiden knap, kan du også give dem en kvik opfrisker med en 'brush cleanser' på spray.

Du kan rengøre naturlige, syntetiske og naturlige børster på samme måde - det gælder også makeup-svampe og pudderkvaster.

Rens dine makeupbørster

Brug gerne olie til at rengøre dine makeupbørster

Når du skal rengøre din foundation- eller læbebørste for fedtet produkt, kan det være en god idé at rense af med olie, inden du begynder med vand og sæbe.

Her kan du anvende oliven- eller babyolie til at rense børsten, mens den er tør. Hæld lidt ud på et stykke køkkenrulle - og rens så børsten ved at køre den henover olien.

Herefter er den klar til at blive vasket med vand og sæbe.

Læs også