Makeup

Pigmentpletter: Skjul dem med makeup

af Lisbeth Madsen, Aller Media 13. maj 2014
Foto: Pantherstock
Døjer du også med pigmentpletter? Her får du en guide til, hvordan du skjuler dine pigmentpletter med make up

Du ved godt, at du skal bruge solcreme, men hvis det alligevel er smuttet, og du er blevet begavet med en eller flere af de irriterende pigmentpletter, der får det til at se ud som om, du ikke har vasket dig godt nok i ansigtet, så er den bedste mulighed faktisk at dække dine pigmentpletter med makeup.

Hvis du ikke gør det rigtigt eller ikke er varsom med, hvordan og hvilken makeup du bruger, så risikerer du, at dit forsøg på at dække pigmentpletter med makeup, gør det hele meget værre, fordi du bruger for mørke produkter og for meget af dem lokalt. Det forklarer Ingrid Presttun Eide, der er hudplejer og makeupartist, til KK.no.

MERE om pigmentpletter: Se galleriet med produkter, der lover at kunne mindske dine pigmentpletter

Sådan dækker du dine pigmentpletter

Det første, du bør gøre ifølge makeupartisten, er at lægge et lag af din almindelige foundation, som passer perfekt med din hudtone. Det skal blot være et tyndt lag, så du udjævner de små forskelle i ansigtet.

- Du vil hurtigt kunne se, hvor huden har brug for ekstra dækning, og hvor tydeligt eventuelle pigmentpletter viser sig igennem foundationen, siger Ingrid Presttun Eide.

LÆS OGSÅ: Sådan får du de smukkeste sommerfødder

Dæk pigmentpletter med lag på lag af concealer

De pigmentpletter, du kan se igennem din foundation skal dækkes med en god concealer, men det kan godt være, at et enkelt lag ikke er nok.

- Hvis dine pigmentpletter er meget tydelige, så kan du lægge et meget tyndt lag pudder mellem lagene af concealer, så det sidder godt fast, siger hun.

Slut eventuelt af med en omgang fugtspray, så din hud ikke kommer til at se tør og mættet ud af de forskellige produkter.

Ingrid Presttun Eide understreger desuden, at det er vigtigt, at du hver dag sammen med din dagcreme bruger solcreme med minimum faktor 30. For det første bliver eksisterende pigmentpletter tydeligere, hvis du får sol på dine pigmentpletter, og for det andet er det vigtigt, at du beskytter huden imod at udvikle nye pigmentpletter.