Få din makeup til at holde længere
Makeup

Min makeup holder kun til frokostpausen. Hvad sker der?!

22. september 2021
af Julie Kraase Brandt
Foto: Unsplash
Du kigger dig selv i spejlet under frokostpausen. Din makeup sidder bedstemt ikke, som da du gik ud af døren i morges. Hvad gik der galt? Makeupartist Sine Ginsborg har løsningen til dig.

Når din makeup kun holder til midt på dagen, så skyldes det faktisk ikke, hvordan du lægger makeuppen. 

Det handler derimod om, hvordan din hud fungerer. 

I løbet af en dag producerer den nemlig naturlige olier – også kaldet hudfedt, og det er uanset hudtype, alder eller etnicitet, og de vil uundgåeligt rykke på makeuppen før eller siden.

Mere makeup er en skrøne

 – Jeg tror, de fleste makeupartister har prøvet at stå til et bryllup foran en vordende brud, der har ønsket sig ’et ekstra lag af makeup, så det kan holde hele dagen’, og den skrøne kan faktisk ikke være mere misforstået, forklarer makeupartist Sine Ginsborg.

– Mere makeup holder ikke bedre, tværtimod, og det skyldes hudens naturlige olier, som produceres løbende dagen igennem. Fedtet vil før eller siden få makeup til at krakelere eller rykke sig, og det gælder alt fra mascara til foundation.

– Det er også derfor, at en makeupartist typisk er booket for en hel dag – fordi der løbende er behov for at rette til, og fordi makeuppen flytter sig, siger Sine Ginsborg. 

Så en makeup, der holder en hel dag, findes ikke, men der findes dog tricks, som kan forlænge dens holdbarhed.

Ekspertens råd

Sine Ginsborgs bedste tips er:

– Når huden er renset og fugtmættet, vil makeup også lægge sig bedre. Så velplejet hud er den bedste forudsætning for god holdbarhed. 

– Lad din creme trænge ind i fem minutter, så den lige kommer ind i huden, før makeuppen lander. På den måde undgår du, at makeuppen ’skøjter rundt’ på et glat underlag.

– Her kan du også bruge blotting papers – små pudrede ark papir, der suger overskydende fedt eller creme, typisk i panden eller på næsen.

– Læg makeuppen anderledes: Hvis du normalt lægger din foundation i hele ansigtet, så prøv kun at lægge den der, hvor der er noget, du vil skjule, som f.eks. rødme ved næsen eller skygger under øjnene.

– Når du kun lægger minimal makeup, er der ikke så meget, der kan rykke sig, og dermed er det nemmere at justere i løbet af dagen. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Du kan også bruge en primer som underlag for din makeup eller afslutte med en mist, der ‘sætter’ makeuppen, men mit bedste tip er at skrue op for en god hudplejerutine og ned for makeuppen, så den kun bruges der, hvor du vil dække.

Læs også